היו"ר ח"כ שמחה רוטמן הציע לשקול עבירות קנס ואמר: "הדוגמאות שעולות מזעזעות וטראגיות, אך החוק לא מתמודד עם רובן. אנחנו יכולים להיות מאוד מתוסכלים מרמת הענישה של עונש נמוך למקרים חמורים, אך אלו המקרים שהחוק לא נוגע להם. החוק עוסק ב"תקיפה סתם", תקיפה ברף הנמוך. הטלת קנס יכולה לרסן הרבה יותר מאשר הליך הוכחות ארוך. אדם יידע שברגע שהוא מתחיל להשתולל בבי"ח ישלם"
פרופ' ציון חגי יו"ר ההסתדרות הרפואית, הביע תמיכה בהצעת היו"ר רוטמן: "ראיתי את זה פועל מצוין בבתיה"ח בארה"ב שם יש שילוט ברור שעל כל מקרה מקבלים קנס מידית. המשפטים בישראל נמשכים 4 או 6 שנים והרופאים שנפגעו מתייאשים ובימ"ש מקל בעונש כי עברו השנים"
נופר, בתה של האחות טובה קררו ז"ל שנרצחה ע"י מטופל בעבודתה במרפאה: "ליום הרצח קדמו כשלושה חודשים של איומים מילוליים, ואמא שלי לא התלוננה כי זה היה הווייב, הדרך והאווירה, שלא נורא, שצריך להכיל, שמבקשים סליחה, ושאם תוגש תלונה לא יקרה כלום כי היא לא עונה על הגדרת צוות חירום כעובדת קופ"ח. אני רוצה להיות מסוגלת לספר לילדיי שנכון שקרה האסון הנורא אבל לפחות הסיקו מכך את המסקנות וזה לא יוכל לקרות מחר בבוקר, לפחות לא כל-כך בקלות"
ד"ר אידית וייסבוך שהותקפה קשות במרפאה שניהלה: באותו יום, המטופל שהייתה איתו היכרות לא טובה, התפרץ למרפאה כשלא היה אף אחד והוצאתי אותו ובפעם השניה הוא הפתיע אותי, נכנס והלם בראשי עם פטיש שניצלים פעם אחר פעם, באו אנשים לעזרתי אבל אין מאבטח או משטרה ואנחנו לבדנו שני רופאים ועובדת משק מולו. חזרתי לעבוד כרופאה אבל הטראומה הנפשית והפיזית עדיין קיימת, גם עבור הצוות שהיה איתי, זה לעולם לא יחלוף"