נמשכת הסערה הפוליטית סביב חוק הגיוס וחוקים נלווים כדוגמת חוק המילואימניקים, זאת לאחר שלפני יומיים הודיע יו"ר ועדת חוץ וביטחון של הכנסת, חבר הכנסת יולי אדלשטיין (הליכוד) כי לא יקדם את חוק הגיוס, אם לא תושג הסכמה רחבה בעניין. "או שהחוק יעבור בהסכמה רחבה או שהחוק לא יעבור בכלל", הזהיר.
גם בנוגע לחוק המילואימניקים, הודיע אדלשטיין על צעד דומה ובצל התנגדות 'המחנה הממלכתי' לחקיקת החוק, הוסרה ההצעה מסדר היום עד לגיבוש הסכמה בעניין. "לא יהיה מצב שהארכת החוק הזה תעבור על כידוני הקואליציה ואחר כך אשמע במליאה חברי כנסת אומרים שהקואליציה שמבוססת על משתמטים העבירה, ואנחנו נלחמנו שאשת המילואימניק תראה את בעלה סוף סוף. לא יהיה, או שכולנו נדחה את הבקשה של צה"ל או שכולנו נסכים על משהו" נימק.
בעקבות דבריו של היו"ר אדלשטיין, הוועדה התפזרה ללא שהוארכה הצעת החוק הקובעת שגיל הפטור ממילואים יעלה בשנה. בעקבות ההחלטה, אלפי מילואימניקים שוחררו לביתם.
חתרנותם ופעילותם של שרים וחברי כנסת בליכוד, באופן שאיש היישר בעיניו יעשה, גוררת לסערה במפלגת השלטון, לצד המפלגות החרדיות.
שר התקשורת ד"ר שלמה קרעי, תקף את חברו למפלגה ואמר: "'הסכמה רחבה' כחזון היא דבר מבורך. אבל, הסכמה רחבה כתנאי להכרעה במחלוקת, היא שם קוד לביטול הכרעת הרוב. לרמיסת 64 מנדטים שבחר העם. זה בדיוק מה שהחבורה שלא מסוגלת להפסיד בכבוד מנסה לעשות לנו מהיום הראשון".
קרעי הוסיף ותקף: "מי שמבקש לבצע שינוי משטרי, מוזמן להחזיר את המנדט ולרוץ בבחירות עם המצע שלו. זה לא המנדט שקבלת. זו אינה דמוקרטיה".
יולי איידלשטיין גם חולם להיות ראש ממשלה ומתנהג בליכוד כאופוזיציה כבר זמן רב הוא רוצה בכל כוחו להיבדל מהראש ממשלה כאילו הוא מהווה אלטרנטיבה לו הוא בטוח לא ישיג כלום בדרך שהוא הולך וגם יביא את הליכוד למפלגה ל"שעבר", חבל שאינו מכיר מקומו