היום נפתחו הקלפיות באיראן לקראת בחירות חוזרות לנשיאות, אירוע בעל משמעות רבה הן עבור גורל המדינה והן עבור יחסיה עם המערב. הבחירות הללו יבחנו את הפופולריות של השלטון הדתי וייתנו אינדיקציה לגבי מצב הרוח הציבורי במדינה, על רקע מתיחות גוברת באזור ועימות מתמשך עם ארצות הברית ואירופה סביב תוכנית הגרעין של טהראן.
הבחירות הנוכחיות הן תוצאה של מות הנשיא המכהן, אברהים ראיסי, בהתרסקות מסוק. כתוצאה מכך, נערכו בחירות מהירות ב-28 ביוני, אך הן הסתיימו באחוז הצבעה נמוך באופן היסטורי, עם למעלה מ-60% מהמצביעים האיראנים שנמנעו מלהצביע. רבים ראו זאת כהצבעת אי אמון ברפובליקה האסלאמית ובמנהיגות שלה.
הפעם, המועמדים המובילים הם מסעוד פז'קיאן, מחוקק מתוון ומועמד יחיד בעל נטיות ליברליות יחסית, וסעיד ג'לילי, משא ומתן קשוח לשעבר בנושאי גרעין. פז'קיאן קורא לרפורמות פוליטיות וכלכליות, תוך הדגשת הצורך בשיפור יחסי איראן עם הקהילה הבינלאומית. ג'לילי, לעומת זאת, מייצג קו נוקשה יותר, תומך בהמשך תוכנית הגרעין ומדגיש את הצורך בשמירה על עצמאותה וריבונותה של איראן.
הבחירות הללו הן מבחן קריטי עבור איראן. אחוז הצבעה נמוך נוסף עלול להעמיק את תחושת חוסר האמון של הציבור במערכת הפוליטית, ואילו ניצחון של ג'לילי עלול להוביל להקצנה נוספת בעמדותיה של איראן בזירה הבינלאומית. לעומת זאת, ניצחון של פז'קיאן עשוי להביא לשינוי כיוון משמעותי, לפתוח צוהר לרפורמות ולשיפור היחסים עם המערב.