מנהיגי מדינות האיים הקטנות בקריביים, גרנדה וסנט וינסנט והגרנדינים, קוראים לעולם להושיט יד לעזרה לאחר שהוריקן בריל הותיר נזקים עצומים בשטחי המדינות. הם מדגישים כי הנזק הכלכלי חמור מכדי שיוכלו להתמודד איתו באופן עצמאי, ודורשים הקלות כלכליות מהמלווים הבינלאומיים, כך דווח ברויטרס.
עונת ההוריקנים האטלנטית החלה רשמית ביוני, אך בריל, ההוריקן הראשון של העונה, כבר הכתיר שיא היסטורי כשהפך להוריקן בקטגוריה 5 בשלב מוקדם כל כך. מדענים מציינים כי שינויי האקלים, הנגרמים על ידי פעילות אנושית, גורמים לסערות להתגבר ולהתחזק בקצב מואץ.
הוריקן בריל גרם נזק עצום בגרנדה ובסנט וינסנט והגרנדינים. כ-20,000 בני אדם איבדו את בתיהם, ורבים נוספים נותרו ללא קורת גג, חשופים לסכנת סערות נוספות. תחזית מזג האוויר צופה עונת הוריקנים פעילה במיוחד השנה, בשל טמפרטורות גבוהות במיוחד במי האוקיינוס.
מנהיגי שתי המדינות העריכו את הנזק הכלכלי במאות מיליוני דולרים. הם טענו כי גיוס חובות נוספים ממלווים בינלאומיים אינו פתרון צודק או בר-קיימא, לאור הפגיעות הכבדות שספגו תושבי האיים כתוצאה משינויי האקלים.
המצב בקריביים מדגיש את הצורך הדחוף בפעולה בינלאומית משמעותית להתמודדות עם משבר האקלים. מדינות האיים הקטנות הן מהפגיעות ביותר לשינויים אלו, וסובלות כבר כיום מהשפעות קשות כמו עליית מפלס הים, אירועי מזג אוויר קיצוניים ונזקים כלכליים עצומים.
אם זכור לי נכון האיים הקריביים אמרו שהם לא מארחים ישראליים