סגן ראש הממשלה ושר המשפטים, יריב לוין, פנה במכתב למנהל בתי המשפט, כב׳ השופט צחי עוזיאל, בנושא "חוות הדעת" שהוגשו על ידי היועץ המשפטי למערכת בתי המשפט, עו״ד ברק לייזר, בעניין הוועדה לבחירת שופטים.
עו״ד ברק לייזר הגיש בשנת 2021 מועמדות לשיפוט, בעודו מכהן עד היום כיועץ המשפטי למערכת בתי המשפט. במסגרת זו, ניתנה חוות דעתו בעניין הסמכות לכינוס הוועדה לבחירת שופטים, אשר יש לה השפעה ישירה על הליכי הבחירה של שופטים מכאן ולהבא. האמור מעמיד את עו״ד לייזר במצב של ניגוד עניינים בוטה, הברור לעיל כל.
משכך, פנה שר המשפטים לוין למנהל בתי המשפט בדרישה שיודיע באופן מיידי על משיכתן וביטולן של חוות הדעת שהוגשו על ידי עו״ד לייזר בעניין הוועדה לבחירת שופטים, וכן לפעול באופן מיידי להפסקת מצב ניגוד העניינים החמור, באופן שעו״ד לייזר יידרש לבחור בין משיכת מועמדותו לשיפוט לבין עבודתו כיועץ המשפטי למערכת בתי המשפט.
"כל האמור לעיל נעשה תוך הסתרה של המידע כאמור ממני ומשאר חברי הוועדה לבחירת שופטים, וייתכן שאף ממך. חמור מכך, עו"ד לייזר נמנע מלציין את דבר מועמדותו במסגרת חוות הדעת שכתב, וזאת בניגוד לסטנדרט התנהגות מינימלי אשר נדרש במקרים פחותים בהרבה אשר בהם מתקיים ולו חשש כלשהו לניגוד עניינים" מאשים השר לוין.
שר המשפטים מוסיף וציין כי "מצב בו יועץ משפטי כותב חוות דעת ב אשר לאופן ניהול ההליכים בוועדת בחירה, ובה בעת מגיש את מועמדותו להיבחר על ידי אותה ועדה עצמה, וכל זאת תוך הסתרת דבר המועמדות מעיני השר המשמש כיו"ר הוועדה ומעיני חברי הוועדה, הוא אירוע שספק אם היה לו תקדים כלשהו ושחומרתו זועקת לשמים. כל זאת כאשר עסקינן בוועדה רגישה מאין כמותה, אשר ההקפדה על תקינות עבודתה מחייבת החלת סטנדרט מחמיר באשר לאופן התנהלותה".
בסיומו של המכתב תוקף השר לוין: "עינינו הרואות כי בפנינו עוד מקרה מובהק שבו מערכת המשפט קובעת כללים, לרבות בסוגיית ניגוד העניינים, החלים על כולם – חוץ מאשר על אנשיה שלה. באופן דומה, מערכת המשפט קובעת כללים לשקיפות ולעבודה תקינה המוחלים על כול ם, אבל כשמדובר בה היא מסתירה מעין הציבור, מעין חברי הוועדה לבחירת שופטים ומעיניו של שר המשפטים ויו"ר הוועדה לבחירת שופטים, מידע בסיסי שהיה חייב להיות מובא ומוצג מראש. כל זאת בשעה שעו"ד לייזר עצמו, המכהן בתפקיד הרגיש והחשוב של היועץ המשפטי למערכת בתי המשפט, והמתיימר להתמנות לתפקיד שופט בישראל, אינו מוצא לנכון לציין את עובדת היותו מועמד
בחוות הדעת שכתב".
"אזרחי ישראל, ואני בתוכם, אינם יכולים לקבל עוד מצב של דין אחד לכלל הציבור ודין אחר לקבוצה מצומצמת המנצלת לרעה את הכוח העצום שבידה, כדי להתיר לאנשיה שלה את מה שאסור באיסור חמור לאחרים" סיים.
מפלגת בית המשפט.
נו אז מה יעשו לו ????
בכלל , כנראה מפחדים שמבקר המדינה יבדוק את אוירת אוסלו והשלום ה"אך שווא"התקשורת ואת פסקי השופטים והעונשים המגוכחים שקיבלו אנשי חמס בעבר
חוצפה של ה000מאל המאופס000 בבתי המשפט, אסור להם כפי שאסור לכל גורם במפה הפוליטית, ואם מותר להם מותר לכל גורם אחר המפה הפוליטית!!!