דו"ח חדש של ארגון PAX, ארגון לא ממשלתי בינלאומי, חושף תמונה מדאיגה של סיכונים הולכים וגדלים לבריאות הציבור בעזה. הסיבה העיקרית: קריסת מערכות ניהול פסולת וחסימת גישה למזבלות ייעודיות.
החוקרים, שהסתמכו על צילומי לוויין וטכניקות חקירה של קוד פתוח, זיהו לא פחות מ-225 אתרי סילוק פסולת ומזבלות לא פורמליות ברצועה. הדו"ח מדגיש כי המספר האמיתי גבוה בהרבה, כיוון שאתרי אשפה קטנים יותר, המתעוררים באופן קבוע, אינם ניתנים לזיהוי בקלות בתמונות לוויין.
החוקרים שיתפו את ממצאי הדו"ח עם סוכנויות האו"ם הרלוונטיות, במטרה לאפשר קביעת עדיפות לתוכניות איסוף פסולת, ליידע ניתוחים עתידיים של זיהום פוטנציאלי של מקורות מים וקרקע, ולסייע בחקירות בריאותיות בנוגע להתפשטות מחלות מדבקות.
הדו"ח מצביע על איום רפואי משמעותי: עמידות מיקרוביאלית (AMR). חולים באזורי סכסוך רבים אינם מגיבים לטיפולים אנטיביוטיים, תופעה שמומחי בריאות קושרים להידרדרות תשתית לטיפול במים ובשפכים, וכן לחשיפה למתכות כבדות ולשאריות תחמושת.
ההשלכות הסביבתיות של המשבר הן חמורות לא פחות. זיהום הקרקע ומקורות המים עלול להפוך את האזורים הללו לבלתי ראויים למגורים ולגרום לבעיות מערכת אקולוגיות ובריאותיות חמורות.
אום שמום נאצים מנוולים
סיימנו לדאוג את כל הדאגות כולם. נשאר רק לוודא שעזה תהיה סטירילית…
טוב. אז שהאו"ם יחפש לעזתים מקום אחר בגלובוס לגור וככה ניפטר מהם ובא לציון גואל.
מעולה, הרווח כולו שלנו, אחלה השפעה מתמשכת של הללימה
מצויין עוד סיבה לפנות אותם .לפזר בין כל מדינות ערב. ולהפוך את רצועת עזה ל שמורת טבע !!!!