לאחרונה הרחיב סל הבריאות את ההתוויה לטכנולוגיה מתקדמת שנועדה להקל על חייהם של חולי סוכרת סוג 1 ולאזן אותם בצורה קלה ובטוחה יותר ולהפחית מהעומס הטיפולי היומי. מערכת מינימד G780, היא מערכת משאבת אינסולין היברידית, המבצעת פעולות אוטומטיות כל 5 דקות על סמך נתונים הנבדקים בחיישן הבודק באופן מתמיד את ערכי הסוכר ומתאימה את מינוני האינסולין על ידי שימוש באלגוריתם חכם ולומד.
התוויית סל הבריאות החדשה שתכנס לתוקפה ב- 15 לספטמבר תאפשר לאנשים עם סוכר סוג 1 בין הגילאים 18-40 להשתמש בטכנולוגיה החשובה הזו, ביניהם יוסי ב', חרדי, נשוי עם שני ילדים המתגורר בירושלים.
יוסי, מסביר את המורכבות של חיים עם סוכרת כשהוא מספר על חווית האבחון המורכבת בגיל הנעורים: "את הסוכרת שלי גיליתי בגיל 15 בגלל צום י"ז בתמוז . תקופה ארוכה לא היה לי תיאבון וירדתי עשרות קילוגרמים עד למשקל המסוכן של 29 ק"ג. בגלל שלא ידעתי למה זה קורה לי וחשבתי שהכל בסדר, גם צמתי ביום חמישי את צום י"ז בתמוז. דבר שהסתבר שהוא מסוכן לי מאוד. יום למחרת יצאתי עם המשפחה למלון לצפון וכל 5 ק"מ נאלצו לעצור כדי שאתפנה לשירותים ואקנה שתייה. שתיתי המון מים עד שזה נמאס כבר ואז עברתי לקולה, טעות חמורה לחולי סוכרת. במלון אמא שלי הבחינה בדאגה ואמרה לאחיות שלי שאני נראה עור ועצמות."
"ביום ראשון, מיד אחרי החופש, הלכתי לרופא המשפחה, אמא שלי התעקשה שאעשה בדיקות דם. בערב התקשר אליי הרופא על מנת שאגיע באופן דחוף לבית חולים, שם לקחו לי דם והתעלפתי. התחילו לתת לי טיפול דחוף לסוכרת ותוך שבועיים מרגע שהתחלתי את הטיפול העליתי 15 קילו למשקל של 44-45 קילוגרם."
ביקשנו מיוסי לספר לנו על היומיום אותו חווים רבים מהילדים מרגע גילוי הסוכרת: "הייתי בודק את עצמי 3 פעמים ביום ומזריק לעצמי. לאחר השחרור מבית החולים עברתי למשאבה, ואפילו נאלצתי לשלם מכיסי מכיוון שהיא הייתה רק במימון חלקי של הקופה."
יוסי, מסביר על המורכבות והתחושה הכרוכה בהתמודדות עם סוכרת בחברה החרדית: "במגזר החרדי סוכרת נתפסת כסוג ב' ולכן הייתי מסתיר את זה, גם מהחברים הקרובים. ההסתרה גרמה לי לא לטפל בעצמי כראוי ולפספס הרבה בדיקות סוכרת ופגעה באיזון.
שאלנו אותו איך הוא רואה את החשיבות של שמירה על הבריאות מהפן הדתי: "התחלתי להבין את החשיבות והתחלתי להתייחס לסוכרת כאורח חיים של ממש. אני מוסיף לנטילת הידיים של הבוקר ולפני הארוחה, עוד חצי דקה לקיום מצוות "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם" ומבצע בדיקת סוכר עם תוספת של אינסולין דרך המשאבה. בתקופת השידוכים, הרבנים המליצו לי להציג את הסוכרת כבר בשלב הבירורים ולכן הגעתי לפגישה "נקי" ולא לחוץ. התחתנתי עם בחורה מקסימה, בגיל מאוחר קצת, כשלסוכרת לא היה מקום או משמעות על היכולת שלי למצוא בת זוג"
יוסי, מסביר על הגישה שלו לחיים עם סוכרת ועל הצורך בחיים נורמטיביים ואולי אפילו הישגיים יותר בעקבות מחלת הסוכרת: "הסוכרת לא הפריעה לי להשיג את כל מה שרציתי בחיים – למדתי תואר ראשון בניהול משאבי אנוש ויצאתי לעבוד. אני מתנדב פעיל בצוות הצלה שתחת מד"א במרחב ירושלים, עזר מציון, יד שרה ועוד ואולי הסוכרת דחפה אותי גבוה יותר וחשוב לי שאנשים יבינו שאפשר לעשות הכל."
למרות הגישה החיובית של יוסי ב', המורכבות והחיים עם סוכרת הם עדיין משימה מורכבת: "יש לי משאבה של חברת מדטרוניק מהדור הקודם עם סנסור שיודע לעצור את ירידת הסוכר, אך אני עדיין שאני עדיין צריך לבצע פעולות רבות בעצמי, סביב ארוחות, לטפל ולעקוב אחר רמות הסוכר."
התווית הסל הקרובה שתכנס לתוקפה בספטמבר הקרוב עבור חולי סוכרת מגיל 40-18 (כולל) ותאפשר את מערכות מתקדמות היברידיות לטיפול בסוכרת עבור אנשים המתמודדים עם הקושי באיזון ובתפקוד עם סוכרת, יוסי ב' ורבים כמוהו שככל מתמודדים עם הקשיים שונים המוסיפים מורכבות לחייהם וחוסר האיזון עלול להוביל גם לסיבוכים ארוכי טווח. יוסי מגיב על החלטת הסל: "אני ממתין ללבלב המלאכותי שיכנס כבר לאישור עבור מבוגרים, כי כיום מדובר באישור רק עד גיל 18. עם מכשיר כזה, אני יכול לנהל חיים בלי לחשוב על הסוכרת בכלל, המערכת מנטרת את רמות הסוכר ומעלה או מוריד את כמות האינסולין בהתאם."
הפתרונות לסוכרת סוג 1 הינה מחלה שהפתרונות הטובים ביותר עבורה נכון להיום הינם פתרונות טכנולוגיים. מערכות כגון מינימד G780, פותחו על מנת להביא את המטופלים ליעדי הסוכרת תוך זמן קצר, תוך הפחתת העומס הטיפולי היומי. בהתבסס ממידע מהעולם של מעל ל 100 אלף משתמשים ובהשוואה לטיפולים אחרים, מערכת מינימד G780 הינה המערכת המביאה לתוצאות הקליניות הטובות ביותר ולרמת ההצלחה הגבוהה ביותר לאיזון הסוכרת.