ברקע ביקורו של מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן במזרח התיכון, בניסיון לקדם עסקה לשחרור חטופים שתאפשר הפסקת אש בעזה, גורמים המעורים במשא ומתן טוענים כי המגעים על סף פיצוץ והעסקה עלולה לקרוס.
על פי הגורמים המצוטטים באתר האמריקני "פוליטיקו", ההצעה הנוכחית – שגובשה על ידי ישראל, ארצות הברית, מצרים וקטאר במהלך חודש יולי האחרון – היא המבוססת ביותר עד היום. זאת, לטענתם, משום שהיא כוללת דרישות הן של ישראל והן של חמאס. אלא שלמרות התמיכה הישראלית, כפי שהצהיר על כך אתמול מזכיר המדינה בלינקן, בארגון הטרור חמאס דוחים את ההצעה.
"גובר החשש שההצעה הזו תקרוס כמו קודמותיה, כך שלא תהיה דרך ברורה לשחרור החטופים ולסיום המלחמה בעזה" אמרו הגורמים, זאת למרות האופטימיות הרבה שהשמיעו בכירי הממשל האמריקני ובראשם הנשיא ג'ו ביידן, שהתבטא כמה פעמים על כך שהצדדים קרובים יותר מאי-פעם להסכם.
אחד הגורמים האמריקניים שצוטטו על ידי פוליטיקו, אומר כי עד לפני כמה שבועות הייתה אופטימיות בקרב ממשל ביידן, לאור הסימנים החיוביים שהגיעו מחמאס. עם זאת, בימים האחרונים ההערכה השתנתה אצל רבים מבעלי הדעה. מנגד, גורמים בבית הלבן מסרבים להפנים את המציאות והם לא בטוחים אם מדובר בטקטיקת משא ומתן או שארגון הטרור אכן מתנגד להצעה הנוכחית.
בכירים בצוותי המשא ומתן, כולל היועץ הבכיר לענייני המזרח התיכון ברט מקגורק, אמורים לשוב בימים הקרובים לקהיר כדי לנסות ולסגור את את פרטי העסקה. אך אם חמאס ידבק בסירובו, ייתכן שלא יישארו חלופות, והסיכוי להתלקחות כוללת בין ישראל לחיזבאללה ואיראן תגבר.
"אנחנו לא יודעים אם סינוואר רוצה את ההסכם הזה", אמר אחד הגורמים המכירים את עמדת ישראל במשא ומתן. "אבל אם לא נשיג את ההסכם, יש סיכוי שאיראן תתקוף וזה יסלים לעימות מלא".
במוקדם ובמאוחר יהיה עימות עם חיזבלה ואיראן אז מה הנפק"מ להכנע להם עכשיו ולאכול גם את הדגים המסריחים וגם ללקות עד אז הם יתעצמו יותר כמו בעז"ה ואחריתנו מי ישבנו. עדיף מוקדם ממאוחר