גל חום קיצוני ובצורת ממושכת מכים בעוצמה באזורי החקלאות של מזרח אירופה, מותירים אחריהם נזק כבד ליבולים ומעמידים בסכנה את פרנסתם של אלפי חקלאים. בסרביה ובקוסובו, שתי מדינות שכנות באזור הבלקן, המצב הגיע לנקודת משבר, כאשר חקלאים מדווחים על נזקים חסרי תקדים לגידולים עקב היעדר משקעים ממושך.
רסטיסלאב פוצובסקי, חקלאי בן 48 מהעיירה בקי פטרובץ' בצפון סרביה, מתאר תמונת מצב עגומה של שדותיו. בידיו אוחז פוצובסקי פולי סויה מצומקים, שהצטמקו לגודל של גרגירי פלפל, עדות מוחשית לעוצמת הבצורת. "הכל יבש מעצמות," הוא מעיד בייאוש, "אני לא יודע איך נמכור את זה." האדמה סביבו, שהפכה לאבק יבש, מתערבלת ברוח, סמל לחומרת המשבר.
למרות גשם קל שירד לאחרונה, הראשון מזה למעלה מ-40 יום, המצב נותר קריטי. השדות באזור נותרו יבשים, וגידולי התירס והסויה קמלו. החקלאים באזור מתמודדים עם אתגר כפול: לא רק שהיבולים נפגעו קשות, אלא שגם איכות התוצרת שנותרה ירודה, מה שמעמיד בספק את יכולתם למכור את התוצרת בשוק. מומחים חקלאיים מזהירים כי המשבר עלול להשפיע לא רק על הכלכלה המקומית, אלא גם על אספקת המזון האזורית ועל מחירי התוצרת החקלאית בשווקים הבינלאומיים.