תגובות צוהלות באופוזיציה, ברקע פסיקת הבג"ץ המחייבת את שר המשפטים יריב לוין לכנס את הוועדה למינוי שופטים והתגובה בה הודיע כי לא ישתף פעולה עם הנשיא שייבחר במהלך שכזה.
יו״ר המחנה הממלכתי בני גנץ אמר כי ״אסור היה להגיע לכך שנשיא בית המשפט העליון לא ממונה באופן תקדימי. האחריות לא לגרור את מדינת ישראל למשבר חוקתי בכלל ובעת מלחמה בפרט, מוטלת על ראש הממשלה ועליו לוודא שהחוק מכובד, ופסיקת בג"ץ מתקיימת. בלי אבל, בלי אולי, וללא דיחוי.
אם שר המשפטים חושב שזו העת למלחמות על שיטת הסיניורטי במקום בחמאס הדבר מעיד על סדר עדיפות לקוי ועל כך שהוא וראש הממשלה לא למדו דבר מהמקום הנמוך אליו הגענו ערב המלחמה. כדאי ששר המשפטים יממש את הנדרש מצו בית המשפט ושיכנס את הוועדה לבחירת שופטים או שיניח את המפתחות, ויתפטר.״
יו"ר הימין הממלכתי, ח"כ גדעון סער, ששמו עולה מעת לעת כמועמד להצטרפות לקואליציה, קרא ללוין לכנס את הוועדה, אך מתח ביקורת על בית המשפט: "חבל שנוצר הצורך בפסק דין שיפוטי על מנת לבחור נשיא לבית-המשפט העליון. ואולם, לאחר שנה שבה נמנעה הועדה בראשות שר המשפטים מלעשות כן – אין מכך מנוס. את פסק הדין יש לכבד. המשך התדרדרות מערכות היחסים בין הרשויות בכלל ובעת מלחמה בפרט – מנוגד לאינטרס הלאומי".
ראש האופוזיציה יאיר לפיד, ממשיך להתכחש לאחריות לאסון. "המהפיכה המשטרית של יריב לוין הובילה את המדינה לאסון ה-7 באוקטובר. עליו לכנס מיד את הוועדה. בלי שלטון חוק, לא תהיה לנו מדינה". טופז לוק, יועצו של ראש הממשלה נתניהו, לא נותר חייב ותקף את לפיד בתגובה: "זה כמו שהסכם הכניעה שלך עם חיזבאללה הביא שקט בצפון… עידוד הסרבנות שלך וחבריך הם בין הסיבות העיקריות שהגענו לאסון. חומר למחשבה לאדם שלא חושב".
מוקדם יותר הגיבה גם התנועה לאיכות השלטון, שהגישה את העתירה לבג"ץ ואמרה בסיפוק: "תגובתו הבוטה והמזלזלת לפסיקת בג"ץ מהווה המשך ישיר למדיניותו הפסולה של התעלמות מהחוק ופגיעה בעקרונות הדמוקרטיה. השר לוין מאשים את בית המשפט בניגוד עניינים, אך מתעלם מניגוד העניינים החמור שבו הוא עצמו שרוי – כשר המשפטים המסרב למלא את חובתו החוקית. טענתו כי הצו "מנוגד לחוק מפורש" היא שקרית ומטעה. בית המשפט הבהיר היטב כיצד פרשנותו של השר לחוק היא זו שמנוגדת ללשונו ולתכליתו.
האשמת בית המשפט ב"השתלטות כוחנית" היא צביעות מזעזעת מצד מי שניסה לרמוס את עצמאות הרשות השופטת ולהכפיף אותה לרצונותיו הפוליטיים. הטענה כי הצו הוא "סטירת לחי" למצביעי הקואליציה היא דמגוגיה זולה. תפקידו של בית המשפט הוא להגן על שלטון החוק ועל זכויות כלל האזרחים, לא לרצות קבוצה פוליטית זו או אחרת.
איומו של השר שלא לעבוד עם נשיא בית המשפט העליון שייבחר כדין הוא חציית קו אדום נוספת, המעידה על זלזול מוחלט בעקרון הפרדת הרשויות. אנו קוראים לשר המשפטים לחזור בו מדבריו המסוכנים, לכבד את פסיקת בג"ץ ולמלא את תפקידו כנדרש בחוק. אם אינו מסוגל לעשות זאת, עליו להתפטר מתפקידו לאלתר. הדמוקרטיה הישראלית חזקה מכל ניסיון לפגוע בה. אנו בתנועה לאיכות השלטון נמשיך להיאבק בכל האמצעים החוקיים העומדים לרשותנו כדי להגן על שלטון החוק ועל עצמאות מערכת המשפט".
בחרנו בממשלה ולא בבג"ץ השקרנים והמבזים את הכנסת הממשלה קובעת את החוקים ולא בג"ץ ובג"ץ צריך לכבד את הכנסת שהעם בחר ולא להיות מעל הכנסת זה לא דמוקרטי דמוקרטיה זה שלטון מה שהעם בוחר וזה הכנסת וכל דפוק יודע את זה . בג"ץ אתם מאפיה עברינים מפירי חוק.
מי בכלל בחר בבג"ץ לנהל את המדינה
יש ממשלה שנבחרה והיא צריכה לנהל את המדינה
מה זה סניוריטי אולי שימנו גם את הילגחם שלהם
ואת החברים שלהם
בשביל מה צריך בחירות תנו לבגץ לנהל את המדינה
כל החלטות הבג"ץ מתקבלות במשוא פנים בעיוות הדין ובהטיית הדין לפי חוק המידתיות וחוק הסבירות וחוק ככה נראה לי וחוק ככה בא לי וחוק ככה זה מתאים לי ולפי אמות המידה של השמאלנים הבוגדים המושחתים שחבר מושחת מביא חבר מושחת שמביא חבר מושחת ששומר על קרוב מושחת שדואג לחבר מושחת .
ואין הקב"ה משרה שכינתו על ישראל עד שיכלו כל השופטים והשוטרים הרעים מישראל .