משרד הבריאות הישראלי הודיע על החלטתו לרכוש מלאי חדש של חיסונים נגד מחלת הכולרה. ההחלטה התקבלה בעקבות המלצת הוועדה המייעצת למחלות זיהומיות ולחיסונים, על רקע החשש מהתפרצות מגפות ברצועת עזה, ובהן הכולרה.
הוועדה המקצועית הדגישה את חשיבות שמירת מלאי חירום להתמודדות ראשונית עם אפשרות התפרצות מחלות זיהומיות. זאת, לנוכח המשך הלחימה בדרום והסיכונים הבריאותיים הנלווים למצב זה. מומחים מציינים כי אזורי קונפליקט ומלחמה מהווים כר פורה להתפשטות מחלות כגון כולרה, בעיקר עקב פגיעה בתשתיות מים וביוב.
הכולרה, הנגרמת מחיידק המתרבה במים מזוהמים, מהווה סיכון משמעותי באזורים בהם נפגעו תשתיות סניטציה בסיסיות. על פי פרוטוקולים רפואיים מקובלים, החיסון מיועד בעיקר לאנשים שנחשפו לחיידק, לחולים מאובחנים, ולצוותים הרפואיים המטפלים בהם.
משרד הבריאות מדגיש כי נכון להיום, לא אובחנו מקרי כולרה בישראל, ולא נמצאו עדויות לנוכחות החיידק במקורות המים במדינה. הדבר מיוחס לפעולות מניעה שוטפות של המשרד, כולל בדיקות תקופתיות של מי הירמוך בגבול המזרחי של ישראל.
עם זאת, כצעד מונע, המשרד מתכנן לבצע רכישה חדשה של חיסונים נגד כולרה בעתיד הקרוב. חשוב לציין כי חיסונים אלו אינם מיועדים לשימוש נרחב בציבור הכללי, אלא לקבוצות ספציפיות בעלות סיכון גבוה, כגון עובדי מעבדה ואנשי צוות רפואי העוסקים בטיפול ישיר בחולים פוטנציאליים.
מומחי בריאות הציבור מברכים על הצעד המניעתי, אך מדגישים כי יש להמשיך בפעולות שגרתיות למניעת התפשטות מחלות זיהומיות, כולל שמירה על היגיינה אישית וסביבתית, ומעקב מתמיד אחר איכות מי השתייה והביוב.