התנהלות מצרים בנוגע ליחסיה עם ישראל עוברת שינויים מורכבים, כך עולה מדיווח שפורסם הערב (רביעי) בחדשות הערב בכאן 11. על פי הדיווח, מצרים מחריפה את הטון כלפי ישראל במישור ההצהרתי, אך נמנעת בשלב זה מנקיטת צעדים דרמטיים ביחסים הבילטרליים.
מקור בכיר במדינה ערבית, המעורה ביחסי ישראל-מצרים, מסר לכאן חדשות כי בקהיר רואים בהתעקשותו של ראש הממשלה בנימין נתניהו על הישארות בציר פילדלפי תמרון פוליטי זמני. זאת, למרות שעמדה זו מנוגדת לדעתם של ראשי מערכת הביטחון הישראלית. הערכה זו מובילה את מצרים להימנע בשלב זה מצעדים קיצוניים נגד ישראל.
עם זאת, הדיווח מדגיש כי התסכול המצרי מהתנהלותו של נתניהו הולך וגובר, הן בנוגע למשא ומתן על עסקת שחרור החטופים והן בסוגיית ציר פילדלפי. ביטוי לכך ניתן לראות בהחרפת הרטוריקה המצרית כלפי ישראל ובביקורו החריג של הרמטכ"ל המצרי בגבול עזה לפני מספר ימים.
לדברי המקור, ההנהגה המצרית מעדיפה כרגע להשאיר את המתיחות בעיקר במישור ההצהרתי. "ישראל כבר עושה מספיק נזק לעצמה בהתנהלותה הנוכחית," ציין המקור בשיחתו עם כאן חדשות.
התפתחויות אלו משקפות את המורכבות של היחסים בין ישראל למצרים בתקופה הנוכחית, ומדגישות את האתגרים הדיפלומטיים העומדים בפני שתי המדינות. ההתפתחויות העתידיות ביחסים אלו עשויות להיות בעלות השלכות משמעותיות על המצב האזורי בכללותו.
"תסכול מצרי"? תסכול שזועק לשמים מצד ישראל, לאחר שמצרים הפירה בריש גלי את ההסכמים שחתמה עם ישראל את מדבר סיני שהיה אמור להיות מ פ ו ר ז והעבירה לשם לפחות 180 דויזיות ומל"ח ואפשרה בכך לחמס לבצע את הטבח המתועב, שלא לדבר על המנהרות שבנו של סיסי גרף משם כסף שטבול בדם? אז מה הקשקשנות על "תסכול מצרי? וכי יש לישראל ברירה?