לקראת שנת הלימודים החדשה נהוג לקיים יום פתוח במוסדות להשכלה גבוהה, וביום זה אפשר לקבל ייעוץ והכוון אישי לבחירת מסלול הלימודים, להשתתף בסיורים מודרכים ברחבי הקמפוס ובמתחם המגורים, להקשיב להרצאות של אנשי המקצוע, להתרשם מהמתקנים באוניברסיטה ולקבל החלטה נכונה על בסיס הידע וההרשמות האישית של המועמד ללימודי תואר ראשון במחלקה זו או אחרת.
מהו יום פתוח?
מועמדים רבים מתלבטים מה ללמוד באוניברסיטה והם מתקשים לבחור באחת מתוכניות הלימוד המוצעות להם באקדמיה. לכן, לקראת פתיחת שנת הלימודים באקדמיה מקובל להזמין את המועמדים והמועמדות ללימודי תואר ראשון ליום פתוח , ובאירוע מרכזי וחשוב זה ניתן לקבל הסברים מפורטים על תוכניות הלימוד במחלקות השונות.
בנוסף לזאת, ביום הפתוח מתקיימים מפגשים להעברת מידע על שירותים חשובים הנחוצים לסטודנטים במהלך הלימודים, למשל מידע על דיקנט הסטודנטים, שעות הפעילות של הספרייה, מלגות אפשריות, מעבדות, מכינה קדם אקדמית, אפשרות למעורבות חברתית, חיי הקמפוס ועוד.
מה קורה ביום הפתוח באוניברסיטה?
עבור המועמדים ללימודי תואר ראשון יום פתוח מהווה הזדמנות חשובה לקבל מידע על תוכניות הלימוד באוניברסיטה, כולל מידע על המכינות השונות. במהלך היום הפתוח המועמדים ללימודים משתתפים במפגשים והרצאות עם ראשי מחלקות הלימוד, ובנוסף הם מסיירים ברחבי הקמפוס כדי להכיר את המתחם, לרבות מעבדות מחקר ותרגול, מתקנים האוניברסיטה וניתן לבקר גם במעונות.
כדאי לדעת כי במסגרת היום הפתוח ניתן לדבר עם סטודנטים שלומדים בתוכניות השונות, וכך ניתן לקבל מידע ממקור ראשון על חוויית הלימודים, עומס בלימודים, חיי החברה בקמפוס, מעונות, אפשרויות עבודה בסביבה הקרובה ועוד.
מדוע חשוב להגיע ליום הפתוח?
המטרה המרכזית של היום הפתוח באוניברסיטה היא לסייע למועמדים להגיע להחלטה נכונה מה ללמוד, וזאת על בסיס מידע עדכני ומלא המגיע ממקור ראשון. חשוב להגיע ליום הפתוח באוניברסיטה מהסיבות הבאות:
- ייעוץ אישי והכוונה מקצועית לבחירת תוכנית הלימוד – המטרה העיקרית של היום הפתוח היא לסייע למועמדים לבחור נכון מה ברצונם ללמוד. המועמדים זוכים לייעוץ אישי ולהכוונה מקצועית במקום, והייעוץ עוזר להם להגיע להחלטה הנכונה ביותר עבורם.
- מידע מפורט על תוכנית הלימודים – ביום הפתוח מקבלים הסברים מפורטים על תוכניות ותחומי הלימוד במחלקות השונות, וניתן לשאול שאלות ולקבל הסברים מעמיקים.
- שיחות עם סטודנטים – מומלץ לדבר עם סטודנטים במחלקת הרלוונטית עבור המועד כדי לקבל מידע ממקור ראשון על חוויית הלימודים, רמת הקושי, עומס, איכות ההוראה ועוד.
- הכרות עם הקמפוס – כדאי להשתתף בסיור ברחבי הקמפוס כדי להכיר את המבנים השונים, כיתות הלימוד, מעבדות, ספרייה, מזכירות ואם מתכננים לגור במעונות כדאי לבקר בהן מראש כדי להתרשם מהמקום ומהתנאים.
- הנחה בדמי רישום – האוניברסיטה מציעה הנחה בדמי הרישום למועמדים המבצעים הרשמה ביום הפתוח, וכדאי לממש את ההנחה המשתלמת.
מה להביא ליום הפתוח?
כדי לנצל היטב את היום הפתוח חשוב להביא מהבית את ממוצע הבגרות והסכם מאחר שמידע זה מסייע בייעוץ ובהכוון לבחירת תוכנית הלימוד. לכל מחלקה ולכל תוכנית לימודים יש תנאי קבלה שונים ומאחר שניתן להירשם ללימודים ביום הפתוח, חייבים לשקלל את ממוצע הבגרות עם הבחינה הפסיכומטרית כדי לבחון האם עומדים בתנאי הקבלה.
לכן, מומלץ להיעזר במחשבון הקיים באתר של האוניברסיטה כדי לחשב נכון את ממוצע תעודת הבגרות והסכם, ובנוסף אין לשכוח להביא תעודת זהות ומסמכים רלוונטיים אחרים הדרושים להרשמה.