ביום חמישי התקיימו ברחבי ספרד הפגנות המוניות, ביוזמת האיגודים המקצועיים, במטרה לקדם הסכמה בין הממשלה והמגזר העסקי בנושא קיצור שבוע העבודה. המהלך נתקל בהתנגדות מצד מעסיקים החוששים מעלייה בהוצאות התפעול.
במוקד ההפגנות עמדה דרישת האיגודים להפחתה כוללת של שעות העבודה, תוך שמירה על רמת השכר הנוכחית. אונאי סורדו, מנהיג איגוד CCCO, הדגיש בפני המפגינים שהתאספו מול מטה ארגון המעסיקים CEOE במדריד כי "הכלכלה והחברות הספרדיות מסוגלות להתמודד בהצלחה עם הפחתה כללית בשעות העבודה". לטענתו, ההתקדמות הטכנולוגית בשיטות העבודה והייצור מאפשרת מהלך כזה תוך שיפור הפרודוקטיביות.
ממשלת ספרד, בהובלת המפלגה הסוציאליסטית של ראש הממשלה פדרו סאנצ'ס ובעלי בריתה, מקדמת תוכנית לקיצור שבוע העבודה ב-2.5 שעות, מ-40 שעות כיום. הממשלה מנסה לשכנע את המגזר העסקי להצטרף ליוזמה זו, למרות החששות מצד המעסיקים.
הדיון בספרד מתקיים על רקע דו"ח שהוגש לאחרונה לנציבות האירופית על ידי מריו דראגי, ראש הבנק המרכזי האירופי לשעבר. בדו"ח זה, דראגי מדגיש את הצורך הדחוף של האיחוד האירופי לסגור את פערי הפריון בין המדינות החברות, על מנת לשמור על כושר התחרות מול המעצמות הכלכליות ארצות הברית וסין.
המאבק על קיצור שבוע העבודה בספרד משקף מגמה רחבה יותר באיחוד האירופי, שבה מדינות מחפשות דרכים לשפר את איזון העבודה-חיים של עובדיהן, תוך שמירה על תחרותיות כלכלית. התוצאה של מאבק זה עשויה להשפיע לא רק על שוק העבודה הספרדי, אלא גם לשמש כמודל למדינות אחרות באיחוד המתמודדות עם אתגרים דומים.