עמותת ער"ן (עזרה ראשונה נפשית) פרסמה היום (ראשון) נתונים מדאיגים המשקפים את ההשפעה הנפשית העמוקה של מלחמת חרבות ברזל על אזרחי ישראל. לרגל ציון שנה למאורעות ה-7 באוקטובר, חשפה העמותה כי קיבלה 300,932 פניות מצוקה מאז תחילת המלחמה.
מספר זה, המייצג פניות שהתקבלו הן במוקדים הטלפוניים והן באתר האינטרנט של העמותה, משתווה למספר הפניות השנתי הכולל שנרשם בכל אחת מהשנים 2021, 2022 ו-2023. נתון זה מדגיש את העומס הרגשי החריג שחווה הציבור הישראלי בשנה האחרונה.
יום ה-7 באוקטובר עצמו היווה שיא חסר תקדים בפעילות העמותה. במהלך 24 השעות של אותו יום טראגי, הוצף מוקד ער"ן ב-3,500 שיחות מצוקה – עלייה מסחררת של כ-500% לעומת הממוצע היומי הרגיל. העמותה מתארת את השיחות הללו כ"זעקות קורעות לב", המשקפות סיפורים אישיים של פחד, טראומה, אובדן ופגיעות.
הנתונים מצביעים על שינוי משמעותי באופי הפניות בחודש הראשון למלחמה. כמעט מחצית מהפניות (48%) עסקו בחרדה, טראומה ואובדן – שיעור חסר תקדים מאז הקמת העמותה ב-1971. לאורך השנה כולה, פניות מסוג זה היוו 16.8% מכלל הפניות, מה שמעיד על השפעה מתמשכת של המלחמה על בריאות הנפש של הציבור.
מאחורי הנתונים המספריים עומדים 1,671 מתנדבות ומתנדבים של ער"ן, אשר היו פעילים לאורך השנה במענה לפניות הרבות. עבודתם המסורה של המתנדבים הייתה קריטית בהתמודדות עם הגל חסר התקדים של מצוקה נפשית בקרב הציבור הישראלי.