חטיף התפוצ'יפס האהוב מגיע אלינו היישר מהשדות בדרום הארץ, לאחר תהליך קצר של טיגון. מאפיין מיוחד של החטיף הוא שהינו קראנצ'י. אנו מזמינים אתכם כעת, בימי חול המועד, לשדרג איתו כל מנה וליהנות מקראנצ'יות מיוחדת.
כך לדוגמא, תוכלו לרסק את התפוצ'יפס ולצפות בו שניצל עוף – במקום בפירורי לחם; לקמח דגים ולצפות לאחר מכן בשברי תפוצ'יפס ולטגן; לפזר שברי תפוצ'יפס מעל סלט ירקות טרי; להוסיף לחביתה מקושקשת במחבת – במקום גבינה צהובה; לצפות קציצות עוף בשברי תפוצ'יפס ולטגן.
המכנה המשותף של כל המנות הללו, שהמנות הפשוטות והרגילות, מקבלות שדרוג מיוחד וחגיגי, כזה שכל בני המשפחה ייהנו ממנו.
כשרות: בד"ץ העדה החרדית
חביתה עם תפוצ'יפס ועשבי תיבול
המתכון באדיבות Foody. צילום: נמרוד סונדרס.
מצרכים:
- 6 ביצים L
- 3 כוסות תפוצ’יפס
- 1 חופן פטרוזיליה קצוצה
- ½ כפית כורכום
- ½ כפית אבקת צ’ילי
- ½ כוס טבעות זיתים (לא חובה)
- 2 כפות שמן זית
- 1 קורט מלח דק – לפי הטעם
- 1 קורט פלפל שחור טחון – לפי הטעם
אופן ההכנה:
- בקערה מקציפים את הביצים עד שמתקבל קצף בהיר. אפשר להשתמש במיקסר או במטרפה. ההקצפה תגרום לחביתה להיות תפוחה ובמרקם של עננים.
- משמנים מחבת טפלון עם כף אחת של שמן זית.
- מוסיפים לקציפת הביצים את הפטרוזיליה, התבלינים, הזיתים והצ’יפס. בעזרת מרית פלסטיק מקפלים את התערובת בעדינות, עד שכל הצ’יפס נטמע.
- יוצקים את התערובת למחבת, ובעזרת המרית מיישרים את תפוחי האדמה לשכבה אחידה. לאחר מכן משחררים את החביתה מדפנות התבנית.
- לאחר 4 דקות בערך, כאשר תחתית החביתה כמעט מתגבשת ומקבלת צבע עדין של הזהבה, מכסים את החביתה עם צלחת או מכסה גדול ושטוח. מניחים יד אחת על הצלחת ומחזיקים את המחבת בעזרת הידית. הופכים ומשחררים את המחבת בעדינות, כדי שהחביתה תעבור לצלחת.
- מוסיפים למחבת את יתרת כף השמן הנותרת, ואז מחליקים בזהירות את החביתה מהצלחת למחבת, כאשר הצד שאינו מטוגן כלפי מטה. מטגנים כ-2 דקות.