דוח חדש שהושק כשנה למלחמת חרבות ברזל, על ידי המשל"ט הלאומי למאבק באנטישמיות במשרד התפוצות סוקר את המגמות העיקריות של האנטישמיות באירופה מאז הטבח של 7.10 ומתמקד במחוללים המרכזיים של אנטישמיות ואנטי-ציונות ברשת.
מאז ה-7 באוקטובר, יותר מ-96% מהיהודים באירופה מדווחים שהם נתקלים באנטישמיות בחיי היומיום שלהם.
סוכנות האיחוד האירופי לזכויות יסוד (EU FRA) רשמה עלייה של עד 400% בפעילות האנטישמית מאז פרוץ המלחמה.
השיאים באנטישמיות ברשת התרחשו סביב אירועים שונים במלחמה בעזה וביניהם הפיצוץ בבית החולים הערבי אל-אהלי, מבצע לחילוץ חטופים, המתקפה האיראנית בישראל ועוד (האירועים מפורטים בדו״ח). עד היום רמת העוינות שנצפתה גבוהה משמעותית מאשר לפני ה-7 באוקטובר, אפילו לאחר שנה, היא לא פחתה לרמות הקודמות.
ההתפתחויות המדאיגות ביותר נצפו בבריטניה, צרפת וגרמניה – מדינות עם קהילות יהודיות יחסית גדולות, מגמה זו מדגישה את הסיכונים המוגברים העומדים בפני קהילות אלו, הן באינטרנט והן במרחבים פיזיים.
כמו כן, הדוח מציג רשימה של האירועים האנטישמיים והאנטי-ישראלים החמורים שיותר שהתרחשו בשנה האחרונה, מתוכם 5 קרו בצרפת, 2 בגרמניה, 2 בבריטניה ו1- בשוויץ. (לא כולל התקיפה האלימה באמסטרדם שהתרחשה ביום חמישי האחרון)
המניעים העיקריים של תוכן אנטישמי ואנטי-ציוני הם תומכים פרו-פלסטינים (פוליטיקאים, קבוצות ומשפיעים) אשר מרבים להשתמש ברטוריקה אנטישמית כדי לקדם אג'נדה אנטי-ישראלית.