ברקע ההתקדמות במגעים בין ישראל לארגון הטרור חיזבאללה, ארצות הברית העבירה לפרלמנט הלבנוני את סעיפי ההסדרה בצפון, אשר כוללים בין היתר את דרישותיה של ישראל לפירוק חיזבאללה.
על פי דיווח בעיתון הלבנוני, נידאא אלוטן, במסמך שהועבר משגרירות ארצות הברית בלבנון, אל יושב ראש הפרלמט נביה ברי, ישראל הסכימה להחזיר את החלטה 1701 שאושרה באו"ם, אך עם תיקונים, כך שבראש ועדת הפיקוח על ביצוע החלטה 1701 יעמוד גנרל אמריקני ויהיה חבר בה גנרל צרפתי.
במקביל, "הזכות של ישראל להתערבות (צבאית) לא פתוחה לדיון וקיימת לישראל הזכות להתערבות (צבאית) לאחר שהוועדה תנסה לפעול ולא תצליח". כמו כן, "על לבנון להתחייב לפירוק התשתיות הצבאיות של חיזבאללה לא רק מדרום לליטני אלא גם מצפון לליטני והסוגייה הזאת לא ניתנת למיקוח או למשא ומתן". עוד דווח כי ישראל דבקה בתנאים הללו שיישומן לא נתון לדיון ואו שייושמו בהבנה על ידי משא ומתן, או שייושמו בכוח, כפי שמתנהל כיום.
בתוך כך, עיתון אל-אח'באר הלבנוני המזוהה עם חיזבאללה, דיווח הבוקר כי התשובה הלבנונית, נמצאת בשלב הניסוח הסופי שצפוי להסתיים היום והיא צפויה לעבור דרך השגרירות האמריקנית בביירות אל השליח האמריקני עמוס הוכשטיין, שעל פי דיווחים שונים, צפוי להגיע לאזור.
מי שמייצג את חיזבאללה במשא ומתן מול ישראל וארה"ב, הוא יו"ר הפרלמנט הלבנוני נביה ברי שאתמול קיבל מהנהגת חיזבאללה את עמדת הארגון לגבי הטיוטה שהעבירה שגרירת ארה"ב ליזה ג'ונסון בשבוע שעבר. לפי המקורות שצוטטו בעיתון, חיזבאללה מתייחס להצעה "בפתיחות רבה" ואפשר לברי ולראש הממשלה הלבנוני נג'יב מיקאתי להמשיך את הדיון עם השליח האמריקני לגבי כמה נקודות.
על פי המקורות, "העמימות החיובית" החלה לעבור ל"נתיב החיובי של התייחסות לבנון להצעה האמריקנית והשאלות שהאמינו שיצליחו לפוצץ את המשא ומתן הפכו לבקשות להבהרות, כאשר התרחב מרווח התמרון של המשא ומתן הלבנוני הרשמי".
המקורות שצוטטו בעיתון אף ציינו כי "ההערות הלבנוניות התאחדו לגבי נקודות הקשורות לוועדה המוצעת לפיקוח על יישום החלטה 1701" וכן בנושא הקשור לרעיון ההגנה העצמית של ישראל שיש בו "פרשנויות סותרות". חשוב להדגיש, כי בארגון הטרור דבקים בהחלטתם שלא לאפשר לגרמניה ובריטניה, להיות חלק מהוועדה המפקחת על יישום החלטה 1701.
במקביל, יש מי שמצנן את האווירה האופטימית. בכירים לבנונים הזהירו כי שום אווירה חדשה לא הגיעה מוושינגטון, אולם עם זאת, מקורות ערבים ואירופים אמרו כי "הפתיחות והאינטראקציה החיובית של לבנון יסייעו ביצירת הפעלת לחץ על ממשלת ישראל למימוש ההסכם, להתחיל ביישומו ולסגור את הדלת לתמרון בעבור ממשלת נתניהו. אם תרצה להמשיך במלחמה עד להשבעתו של נשיא ארה"ב הנבחר דונלד טראמפ באמצע ינואר". לדברי המקורות שצוטטו בכלי התקשורת, "המשא ומתן עבר למעגל רציני מאוד, ושנתניהו עומד בפני לחץ כפול לקבל הפסקת אש", ולכן "הוא עבר לשלב הרחבת היעדים בזמן שנותר לו".
בתוך כך, דיווחים בכלי התקשורת הלבנוניים מלמדים כי גם צרפת מעורבת בניסיונות להביא להסדרה בלבנון. אם יושגו הבנות, השליח האמריקני הוכשטיין, צפוי להגיע לפריז ומשם תצא הצהרה בין-לאומית על ההסכם, לפני הכנת נייר עבודה משותף בין ארה"ב, צרפת ומדינות אירופה.