טקס החילופים נערך היום (ב׳) במחנה "דורי" (תל-השומר) בראשות הרמטכ"ל, רב-אלוף הרצי הלוי ובהשתתפות חברי פורום המטה הכללי, מפקדים, משפחות ומוזמנים נוספים.
בארבע השנים האחרונות, בפיקודו של אלוף יניב עשור, אגף כוח האדם הוביל מהפכה בתחום המיון והשיבוץ בצה"ל, בה ניתן דגש לשוויון הזדמנויות ולגיוון היחידות. בין היתר ביטל את הקב"א, העביר את מיוני אמ"ן לפריפריה, ביטל את שיטת הממליצים והנגיש הכנות לכלל המבחנים. אלוף עשור, פיקד על אגף כוח האדם במהלך מלחמת "חרבות ברזל", בה האגף הוביל את הליך הזיהוי והקבורה של כלל חללי ונרצחי המלחמה, את הטיפול והמענה למשפחות חללי צה"ל, הרחיב את הטיפול בפצועי המלחמה והקים התארגנות חדשה לטיפול ומתן מענה למשפחות החטופים.
מדברי ראש המטה הכללי, רב-אלוף הרצי הלוי: "המלחמה הזאת, יותר מכל, היא סיפור של אנשים. אלה שלא הצלחנו להציל בשבעה באוקטובר; אלה שנחטפו ועדיין מוחזקים בידי האויב; חיילים ומפקדים שנהרגו בקרבות; חיילים ומפקדים שעדיין נלחמים; לוחמים שנפצעו בגוף ובנפש. האנשים הם המטרה – לחיים בביטחון, והם גם האמצעי להשגתה. אכ"א הוא הגוף המלמד, המאפשר והקובע כיצד לטפל במשאב החשוב לנו ביותר בצה"ל.
יניב, פיקדת על האגף החשוב הזה בארבע השנים האחרונות – גם בשנים האלה קיבלנו החלטות גורליות, החלטות חשובות שתכליתן לשפר מציאות. באת לאתגר הזה לאחר שנות פיקוד רבות והשארת חותם עמוק בפקודים רבים, שהלכו אחריך בביטחון. בשנה האחרונה לתפקיד חווית אירועים קשים מאוד, קשים לכולנו, קשים לכל מי שמוביל את העיסוק באנשים ונושא באחריות על חייהם. עמדת כמפקד באתגר העצום. התייצבת מלפנים, ראית את האנשים וגיבשת פתרונות.
דדו, אתה מגיע אל התפקיד משדה הקרב. פיקדת על אוגדה בהצלחה רבה ועם הישגים מרשימים. אתה מגיע לתפקיד הזה טעון בידע, בהבנת אנשים וביכולת פיקודית. אלה מנופים חשובים ואת נקודות המשען עבורם תייצר עם אנשי אכ"א, המביאים ידע רב ומקצועיות".
מדברי ראש אגף כוח האדם היוצא, אלוף יניב עשור: "נשאתי עימי, דמעותייך אימי, והן היו לי למצפן על לוח ליבי. זכרתי זאת בכל מפגש עם אימהות בלשכת הגיוס; בטקסי השבעה וקבלת כומתה; כשהייתי לצד אם שמתפללת על בנה הפצוע; בשיברונה ויגונה של אם שאיבדה את היקר לה מכל; ובמבט שנשקף מעיניה הטרוטות של אם לחיילת חטופה, אשר לא יודעת את נפשה מרוב דאגה. יש הרואים במילים 'צבא העם' –ביטוי קלישאתי, מיושן ולא רוולנטי. אבל 'צבא העם', מבחינתי, הוא תמצית הסיפור. רק בצבא העם נפגשים נציגי כלל הקבוצות במדינה; רק בצבא העם הם פועלים יחד, כתף אל כתף, למען מטרה משותפת; רק בצבא העם – היחד גדול מהיחיד, העצמי הופך לכללי; רק בצבא העם מתממש אתוס השליחות במלוא תפארתו; רק בצבא העם מובטחת הבערה הפנימית להגן על עם ישראל. רק בצבא העם מתבררת עד תומה השליחות, המשמעות, העוצמה. נר לרגלינו היא התפיסה, שמתן שוויון הזדמנויות בשער הכניסה לצה"ל, ואף מעבר לו, יוביל לגיוון אנושי ביחידות הצבא. הגיוון האנושי בכל יחידה, חיל וזרוע מבסיס הטירונים ועד למטה הכללי – הגיוון הזה קריטי להצלחת משימותינו. הומוגניות-יתר טומנת בחובה סכנה של קיבעון מחשבתי, של 'חשיבת מנהרה'. מנגד, הטרוגניות וגיוון של משרתים מרקעים שונים חיוניים לפיתוח חוסן, יצירתיות ויכולת הסתגלות. ומעבר לכך, שוויון הזדמנויות הינו עקרון מוסרי מן המעלה הראשונה. הוגנות, שוויוניות ושקיפות צריכות להיות מוטבעות בנשמת הצבא. אני מודה על הזכות להיות חולייה בשרשרת הדורות של מגיני ישראל – בין אם הסכמתי ובין אם לא, תמיד אבל תמיד לא הוצאתי את עצמי מהכלל. ׳אם הסכמתי או לא הלכתי איתה׳".
מדברי ראש אגף כוח האדם, אלוף דדו בר כליפא: "לפנינו אתגרים גדולים, זוהי שעתה הגדולה של אומה חפצת חיים הנאבקת על ארצה, על זהותה וחירותה. אנחנו נצא מהמלחמה רק כשידנו על העליונה. אנשי אגף כוח האדם, אני בא אליכם כשעוד ניכרים בי סימני מלחמה, איבדתי 155 פקודים בשדות הקטל במערכה, רְאִיתִיכֶם משם בין תימרות העשן והאש, במלוא הדרכם עושים מלאכתכם נאמנה, זקפו קומה בגאווה, יש לכם על מה. לכל מפקדי וחיילי צה״ל, עובדיו ומשרתיו באשר אתם, אני סומך עליכם, אני בא מכם מן השדה ואליכם אשוב, אתם כוחנו ועצמתנו, אתם הדבר הכי חשוב. אעשה הכל כדי להיות שליח נאמן בעבורכם, בכל לילה לפני שאעצום את עיניי אעמוד למשפט שלא בפניכם, ואֶשָּׁאֵל, מה עשיתי היום כדי שצה״ל יזכה שוב באמונכם, שתרצו להמשיך לבחור בנו בכל יום מחדש כמו שאנו בוחרים בכם. אני כאן כדי לשרת, את העם שלי, את הצבא שלי, אתכם.
נאחל בריאות איתנה לחיילנו הפצועים, שנזכה להשיב במהרה את החטופים, יחד בונים צבא, בונים בית, בונים אומה, יחד נעשה ויחד בע״ה נצליח. עם ישראל חי!״.