נמשכים המגעים להסכם בין ישראל ללבנון, שיאפשר הפסקת אש.
על פי דיווח ברשת אל-ערביה הסעודית, המשא ומתן בין יו"ר הפרלמנט הלבנוני נביה ברי לשליחו של הנשיא ביידן, עמוס הוכשטיין, השיג התקדמות ניכר, לאחר שהוסרו הנקודות שנויות במחלוקת.
על פי הדיווח, ברי והוכשטיין סיכמו על הוצאת בריטניה וגרמניה ממנגנון הפיקוח ליישום החלטה 1701 וזאת בשל דרישה נחרצת מצד חיזבאללה. מי שכן יהיו שותפות בו, אלו הן ארה"ב, צרפת, מדינה ערבית והאו"ם. מהדיווח ברשת הסעודית עולה כי הוכשטיין נשאר בביירות "בגלל נקודה ששנויה במחלוקת לגבי הגבולות היבשתיים".
בתוך כך, מקורות דיפלומטיים לערוץ החדשות הסעודי אל-חדת' אמרו כי השליח האמריקני הוכשטיין קיבל אותות מנשיא ארה"ב הנבחר דונלד טראמפ כי יסייע לו במשימתו בביירות ובישראל.
עם זאת, על אף האופטימיות הרבה מהדיווחים המגיעים מלבנון, גורמים מדיניים טוענים כי אין עדיין פריצת דרך במגעים ולא ברור מתי הוכשטיין יגיע לירושלים, זאת בצל פערים גדולים שנותרו בין ישראל ללבנון, כשהמרכזית שבהן היא הדרישה הישראלית לחופש הפעולה בדרום לבנון.
בלבנון אומרים כי אין צורך לכלול את ההתחייבות בהסכם, שכן מדובר בזכות המוכרת על פי המשפט הבינלאומי. מנגד, בישראל מתעקשים לכלול זאת בצורה ברורה בהסכם, זאת כדי למנוע הישנות מקרים של התחמשות חיזבאללה, כפי שהיה לאחר הסכם 1701.