דובר בית הדין הבינלאומי בהאג, הודף את הטענות לאנטישמיות של בית הדין.
"כל מה שנידון אצלנו אלה סוגיות משפטיות וחוקיות. מה שכולם צריכים להיות מודאגים ממנו, הוא שכולנו צריכים לציית לחוקים ואף אחד לא נמצא מעל החוק – והמטרה שלנו, היא להגן על מי שיכול להיפגע או נפגע – עד כמה שניתן", אמר פאדי אל-עבדאללה בריאיון שהעניק לכאן רשת ב'.
אל-עבדאללה נשאל האם הלחץ מצד ישראל על מדינות שלא לשתף פעולה עם הצווים, והאפשרות שהממשל האמריקני יטיל סנקציות על השופטים וגורמים נוספים בבית הדין ישפיעו על ההחלטה וכמובן שהכחיש זאת. "שיקולים פוליטיים ואיומים לא ישפיעו על קבלת ההחלטות, השופטים הם עצמאיים ויחליטו רק על פי הראיות והחוק", השיב.
הדובר של בית הדין התייחס גם לטענות המושמעות מצד האופוזיציה בישראל, כאילו ועדת חקירה ממלכתית הייתה מונעת את הוצאת הצווים: "גם אם הייתה מוקמת ועדה חקירה בישראל, השופטים היו בודקים אם יש חקירה אישית נגד נתניהו וגלנט בגין אותם אישומים בדיוק שבגינם הוצאו הצווים" אמר והדף בכך את טענות השמאל הפוליטי. בנוגע לאפשרות של ביטול הצווים אמר כי "השופטים יכולים לבטל את הצווים רק אם יש טיעונים חזקים מאוד".
אל-עבדאללה נשאל גם בנוגע להחלטותיהן של גרמניה וצרפת, החברות בבית הדין, שהצהירו השבוע שאם נתניהו ינחת על אדמתן, לא ייעצר. הדובר כינה זאת "החלטות פוליטיות" והתחמק מהשאלה: "אני לא מתכוון לדבר על החלטות פוליטיות. אם למישהו יש טענות על החלטות בית הדין – הוא צריך לפנות לשופטים". אל עבדאללה הוסיף כי הוא "מצופה מהחשודים להופיע בפני בית הדין. כל הזכויות שלהם יובטחו, כולל חזקת החפות".