סערה פוליטית חסרת תקדים פקדה את דרום קוריאה, כאשר הנשיא יון סוק יאול הכריז על הטלת משטר צבאי במדינה, צעד שגרר גינויים נרחבים מהאופוזיציה, מהציבור הרחב ומחלקים במפלגתו שלו.
המהלך הדרמטי של הנשיא, שהגיע על רקע משבר פוליטי עמוק, כלל השעיה של חירויות אזרחיות, העברת השליטה על כלי התקשורת לצבא והאשמת האופוזיציה ב"ניסיון להפיל את הדמוקרטיה". עם זאת, ההכרזה זכתה לגינוי גורף והביאה להפגנות המוניות ברחובות סיאול.
הרקע למשבר:
הנשיא יון סוק יאול, שנבחר לתפקידו בשנה שעברה, מתמודד עם קשיים פוליטיים רבים מאז כניסתו לתפקיד. הוא נאבק באופוזיציה השולטת בפרלמנט, שהצליחה לחסום מספר מהחלטותיו. המתחים הגיעו לשיאם כאשר הנשיא האשים את האופוזיציה ב"שיתוק הממשל" וב"ניסיון להפיל את הדמוקרטיה".
היום הכריז הנשיא יון על הטלת משטר צבאי במדינה. בהכרזה דרמטית בטלוויזיה, הוא האשים את האופוזיציה ב"פעילות חתרנית" וטען כי המדינה נמצאת בסכנה. ההכרזה גררה זעזוע בקרב הציבור והובילה להפגנות המוניות ברחובות סיאול.
הכרזת הנשיא זכתה לגינוי נרחב מצד האופוזיציה, מומחים משפטיים ואזרחים רבים. המפלגה הדמוקרטית, המפלגה הגדולה באופוזיציה, הגישה בקשה דחופה לביטול החוק הצבאי, והציבור יצא להפגנות המוניות ברחובות סיאול.
גם במפלגתו של הנשיא, מפלגת הכוח העם, נשמעו קולות ביקורת. יו"ר המפלגה, האן דונג-הון, גינה את ההחלטה וכינה אותה "שגויה".
בעקבות הלחץ הציבורי והפוליטי, הנשיא יון הסכים לבטל את החוק הצבאי. בהצהרה שנשא, הוא ציין כי יבטל את החוק ברגע שיוכל לכנס את הקבינט שלו.