לאחר 39 שנות חיפושים, מועמר עלי זיהה את אחיו בתמונה שצולמה מחוץ לכלא בחמה. בפרויקט סיקור מיוחד ב"גרדיאן" שתורגם ל"הארץ", מובאים חלק מהסיפורים המרגשים: אחיו, עלי חסן אל-עלי, שנעצר בגיל 18 על ידי חיילים סורים, שוחרר במסגרת שחרור המוני של אסירים בעקבות כיבוש הערים הסוריות בידי המורדים.
גל שחרור האסירים החל עם השתלטות ארגון "היאת תחריר א-שאם" על מתקני כליאה בחאלב וחמה, והתרחב עם כיבוש חומס ודמשק ובריחת הנשיא אסד. כ-136 אלף אסירים הוחזקו במתקני הכליאה הסוריים, שנודעו לשמצה בשל שיטות העינויים האכזריות שהופעלו בהם.
פדל עבדלראני, מייסד המרכז הסורי לזכויות אדם, הביע חשש מהשחרור ההמוני ללא הבחנה, למרות השמחה על שחרור האסירים הפוליטיים. במקביל, משפחות רבות מחפשות את יקיריהן באמצעות תמונות המופצות ברשתות החברתיות.
ג'ינאן, תושבת כפר בדרום לבנון, מייצגת את תקוותן של משפחות רבות. אביה נעצר ב-2006 בעת שחצה את הגבול לסוריה במלחמת לבנון השנייה, ומאז לא שמעה ממנו דבר. למרות תשלום אלפי דולרים למתווכים, טרם הצליחה לאתר אותו במתקני הכליאה השונים.
הכאוס השורר בצפון סוריה מקשה על זיהוי האסירים המשוחררים והחזרתם למשפחותיהם. מועמר עלי, שזיהה את אחיו בתמונה, עדיין מנסה ליצור עמו קשר ומחכה לרגע המרגש של האיחוד המשפחתי.