"מאז נעוריי וכך זה נותר גם עד עצם היום הזה, אנו יודעים ש'אגד' הם החברה הגדולה ביותר בישראל. 'אגד' במהלך השנים הפכה למזוהה יותר מכל עם הנסיעות ושינוע נוסעים בבטחה ובשירות מצוין ברחבי כבישי ישראל. למעשה, 'אגד' היא החברה הגדולה ביותר בישראל, שמגיעה לכל פינה בארץ, לכל מקום יש קו של 'אגד'.
את הדברים אמר הללו אמר הראשון לציון הגאון רבי דוד יוסף שליט"א, במעמד הדלקת נרות חנוכה במטה 'אגד'. המעמד המרכזי התקיים במעמד הראשל"צ הגר"ד יוסף שליט"א, הנהלת אגד הבכירה ומשפחות החטופים, ביניהם הגב' מירב ברגר, אם החטופה אגם ברגר, העובדת באגד.
מנכ"ל קבוצת אגד, גלעד ריקלין, פתח את המעמד בדברים נרגשים על אחדות העם בתקופה זו. "אגד, כחברת התחבורה הציבורית הגדולה בישראל, ממשיכה להוביל את העם גם בימים קשים אלה, תוך שאנו נושאים תפילה לשלום כל החטופים. ליבנו איתם, ובתוכם לבנו עם הגב' ברגר – עובדת החברה היקרה", אמר ריקלין.
יו"ר דירקטוריון הקבוצה, אמיר לוי, השתתף אף הוא באירוע ונשא דברים בעניינים העומדים על הפרק, אותם קישר לחג החנוכה.
את המשא המרכזי נשא הראשל"צ הגר"ד יוסף, ששיבח את נהגי אגד ואמר: "בהזדמנות זו של חג החנוכה, זו ההזדמנות לברך את נהגי החברה, שזוכים לתת את השירות הטוב ביותר לעם ישראל – אשרי חלקכם"
בין דבריו, הציג הגר"ד יוסף עמדה הלכתית נחרצת בסוגיית שחרור החטופים. "אני אומר בקול צלול וברור – אנחנו צריכים לעשות הכל לשחרר אותם", קבע. הראשל"צ שיתף את הנוכחים בפסק הלכה היסטורי משנת תשל"ו-1976, כאשר ראש הממשלה דאז יצחק רבין ז"ל פנה למרן הגר"ע יוסף זצוק"ל לפני מבצע אנטבה, בשאלה האם לשחרר מחבלים תמורת חטופים. "אבא זצ"ל קבע אז באופן חד משמעי כי על פי ההלכה, כאשר מדובר בפיקוח נפש מיידי, הוא קודם לפיקוח נפש עתידי שעלול להיגרם משחרור המחבלים", הסביר מרן הגר"ד יוסף.
בדבריו הדגיש מרן הראש"ל את ההבדל התהומי בין ערכי עם ישראל לאויביו: "עם ישראל מקדש את החיים והביא לעולם כל כך הרבה דברים טובים, לעומת האויבים הללו שמביאים רוע ורצח. התורה שלנו היא תורת חיים, ככתוב 'וחי בהם – ולא שימות בהם'".
הגר"ד יוסף הודיע כי בכוונתו להמשיך ולהשמיע את קולו בנושא זה ולהביע את עמדת ההלכה הצרופה גם במאהל משפחות החטופים: "אני אשמיע את קולי ברמה, זוהי עמדת ההלכה, זו התורה שלנו, תורת חיים". מרן הראש"ל הדגיש כי השאלה המרכזית העומדת על הפרק היא שחרור מחבלים תמורת חטופים, וההלכה קובעת באופן ברור שיש לפעול לשחרורם.
בתום דבריו, הדליק הראשון לציון את נרות החנוכה יחד עם המשתתפים, כשהאור והתקווה משולבים בתפילה לשובם המהיר של החטופים.