גורמים מדיניים מדווחים על התקדמות משמעותית במגעים לשחרור חטופים, כאשר טיוטה סופית של ההסכם הועברה לכל הצדדים המעורבים. ההצעה כוללת שחרור של 33 חטופים בשלב הראשון, ביניהם נשים, ילדים וקשישים.
המתווכת קטאר מביעה זהירות מהולה באופטימיות, בעוד ארצות הברית מגבירה את מעורבותה בתהליך. במקביל, ישראל ממתינה לתגובה רשמית מהנהגת חמאס בעזה, אשר טרם העבירה את רשימת החטופים המיועדים לשחרור.
המגעים המדיניים נכנסו לשלב מכריע בימים האחרונים, כאשר המאמצים הדיפלומטיים מתמקדים בגיבוש הסכמות סביב המתווה המוצע. על פי המתווה, הקבוצה הראשונה של המשוחררים תכלול את כל הנשים – הן אזרחיות והן חיילות, ילדים, גברים מעל גיל 50, ואנשים במצב רפואי מורכב. כמו כן, ההסכם צפוי לכלול את אברה מנגיסטו והישאם א-סייד.
בזירה הבינלאומית, ארצות הברית נוטלת תפקיד מרכזי במאמצי התיווך, תוך מתן ערבויות משמעותיות. במסגרת זו, וושינגטון צפויה להבטיח את המשך נוכחות צה"ל באזור החיץ ובציר פילדלפי, לצד התחייבות לאספקת אמצעי לחימה לישראל.
גורם מדיני בכיר התייחס להתפתחויות ומסר לחדשות 14: "אם חמאס יסוג מההבנות ברגע האחרון, ניכנס לשלב חדש לגמרי בלחימה- בגיבוי מלא של טראמפ וזרימת חימושים סדירה".
המתנה דרוכה שוררת לתשובתו של מוחמד סינוואר, אשר עשויה להכריע את גורל העסקה. בשלב זה, טרם התקבלה רשימה מפורטת של החטופים המיועדים לשחרור ומצבם הבריאותי, מידע שנדרש להשלמת ההסכם.