נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ שוחח היום (ראשון) עם מלך ירדן עבדאללה והבהיר לו כי הוא מצפה שירדן ומצרים יקלטו פלסטינים מעזה לשטחן.
"שוחחתי עם עבדאללה מלך ירדן בעניין העברת אזרחים מאתר ההריסה בעזה למדינות שכנות", אמר טראמפ בשיחה, "אמרתי לו לקחת יותר אנשים כי עזה נמצאת בבלאגן אמיתי. אני רוצה שגם מצרים תקלוט אנשים, אדבר מחר עם א-סיסי".
בהודעה שהתפרסמה בערוץ ירדני לאחר השיחה, לא נמסרה התייחסות להצהרת טראמפ בנוגע לקליטת פלסטינים. עם זאת, נמסר כי "עבדאללה השני שוחח בטלפון עם נשיא ארצות הברית טראמפ, בירך אותו על השבעתו כנשיא ואיחל לו הצלחה". עוד צוין כי "המלך הדגיש את הצורך בחיזוק היחסים והשותפות האסטרטגית בין המדינות וציין את התפקיד המרכזי והמשמעותי של ארצות הברית בדחיפת כל הצדדים לפעול להשגת שלום, ביטחון ויציבות באזור".
מצרים וירדן הביעו הסתייגות בנוגע להעברת פלסטינים לשטחן מאז תחילת המלחמה בעזה. כעבור כשבועיים מפרוץ הלחימה, נשיא מצרים עבד אל פתח א-סיסי אמר בשיחה עם קנצלר גרמניה אולף שולץ: "ישראל יכולה להעביר את תושבי עזה לנגב עד שתסיים את משימתה ברצועה – ואז, אם תהיה מעוניינת בכך, תתיר להם לשוב אליה". א-סיסי הוסיף: "המתרחש ברצועה הוא לא רק פעולה צבאית נגד חמאס, אלא ניסיון לגרום לאזרחים להגר למצרים".
בטח שהם לא רוצים אותם אצלכם.כולם שונאים את הפלשתינים ולא מעוניינים שהם יעשו להם בלאגן במדינה
הלוואי שטראמפ יצליח ויכריח אותם לקחת אותם.