סוהיל בהיג' ע'רב, קצין המודיעין הבכיר של אזור דרום לבנון בצבא לבנון, העביר מידע רגיש לחיזבאללה מתוך החמ"ל המשותף עם ארה"ב וצרפת – כך חשף היום (שני) ה'טיימס' הבריטי. על פי הדיווח, ע'רב ועוד עשרות קצינים בלבנון הדליפו מידע על תנועות צה"ל במהלך הפסקת האש, מה שהקל על חיזבאללה להזיז נשק ואמל"ח מבלי להיתפס.
הדלפות אלו מהחמ"ל, שהוקם לפיקוח על יישום הסכם הפסקת האש, הובילו לריבוי הפרות הסכם, בתמיכת צבא לבנון. כבר בתחילת החודש דווח כי קצינים שיעים המקורבים לחיזבאללה מעבירים לארגון מידע רגיש. יש לציין כי בקרב הדרג הבינוני והזוטר של צבא לבנון יש קשרים אישיים עם אנשי חיזבאללה, דבר שמוביל לדליפת מידע לארגון הטרור. כתוצאה מכך, צבא לבנון נמנע לעיתים ממגעים עם חיזבאללה.
ההסכם, שתיווכו ארה"ב וצרפת, דרש מחיזבאללה להפסיק את כל הפעילות הצבאית דרומית לנהר הליטאני, כ-40 ק"מ מהגבול עם ישראל. בתמורה, צה"ל היה אמור לסגת מדרום לבנון עד יום ראשון האחרון. אולם, צה"ל הודיע כי יישאר באזור עד שלבנון תאכוף את הפסקת האש במלואה.