שגריר סעודיה בבריטניה, חאלד בן בדר אאל סעוד, הדגיש אתמול (ראשון) כי מדינתו אינה רואה אפשרות לקיים נורמליזציה עם ישראל ללא פתרון לסוגיית הפלסטינים. בריאיון מצולם ל"טיימס" הבריטי אמר השגריר: "הפתרון לפלסטינים זה מדינה, זה מאוד ברור".
עם זאת, הוא ציין כי סעודיה אינה שוללת שיחות עם ישראל, אך מדגישה את הצורך בשמירה על "קווים אדומים". "אנחנו שמחים להמשיך לקחת חלק בתהליך, עם כל אחד, אבל יש לנו קווים אדומים. בשבילנו, כדי לסיים את 74 השנים האחרונות של כאב וסבל שנגרמו בגלל בעיה אחת – זה חייב לכלול את הפלסטינים", אמר.
כשנשאל האם ניתן להגיע להסכם עם הממשלה הנוכחית בישראל, השיב השגריר כי מדובר באתגר לא פשוט: "זה קשה, אחרת היינו שם, היינו מוצאים את הפתרון. דברים טובים אינם קלים. כל מי שמתנגד למה שכמעט כל העולם תופס כפתרון – אינו צודק. לכן איני אופטימי".
לגבי הפתרון המועדף על סעודיה, השגריר הבהיר כי מדובר בפתרון של שתי מדינות – מדינה פלסטינית לצד מדינת ישראל. "צריך למצוא פתרון שמקובל על ישראל", הדגיש, "וזה מביא לרמה מסוימת של מורכבות, בגלל הממשלה הנוכחית בישראל".
הדברים מגיעים על רקע השיחות הנמשכות באזור בנוגע לנורמליזציה בין מדינות ערב לבין ישראל, כאשר סעודיה מהווה גורם מרכזי בשיח הזה.
יש פתרון קחו אותם אליכם
נו תעזרו.קחו אותם.יש לכם מקום ואתם ערבים כמוהם.ירושלים לא מוזכרת אף לא פעם אחת בספר שלכם(שיהודי כתב אותו למוחמד שלא ידע אף לכתוב) אז על איזו זכות אתם מדברים בכלל..בר מינן