תמורות דרמטיות במזרח התיכון, שני מנהיגים מתכוננים לחתום על הסכם חסר תקדים שעשוי לשנות את מפת האזור. מהלך דיפלומטי מפתיע עומד להתרחש עם פגישתם הקרובה של נשיא סוריה אחמד א-שרע ונשיא טורקיה רג'פ טייפ ארדואן באנקרה. בסוכנות הידיעות רויטרס דווח כי השיחות צפויות להתמקד בהסכם ביטחוני מקיף שיכלול מהלכים אסטרטגיים משמעותיים. בראש ההסכם: הקמת בסיסים אוויריים טורקיים בלב סוריה, שימוש במרחב האווירי הסורי, ואימון מחודש של צבא סוריה.
המיקומים האסטרטגיים שנבחרו כוללים את שדה התעופה הצבאי פלמירה ובסיס T4, מתקנים שבעבר שימשו את המיליציות האיראניות ומשמרות המהפכה, ואשר היו יעד לתקיפות רבות המיוחסות לחיל האוויר הישראלי. רקע היסטורי מורכב מלווה את המהלך: במהלך מלחמת האזרחים, תמכה טורקיה בארגוני מורדים, ובהם יאת תחריר א-שאם, שבראשו עמד א-שרע תחת הכינוי אל-ג'ולאני.
בהתפתחות דרמטית, הכריז א-שרע לאחרונה על עצמו כנשיא זמני של סוריה, חודש וחצי לאחר נפילת המשטר הקודם. במקביל, הודיע על פירוקן של 18 מיליציות שהשתתפו במהפכה, תוך הצהרה נרגשת: "שברנו את האזיקים של המשטר הקודם, שחררנו את המעונים והסרנו מעל כתפי א-שאם את אבק ההשפלה".
מעבר להיבט הביטחוני, טומן ההסכם מסר ברור ללוחמי האוטונומיה הכורדית בצפון-מזרח סוריה. למרות איומים קודמים של טורקיה על מתקפה צבאית, היא נמנעת מצעדים חד-צדדיים בזמן שמתנהלים משאים ומתנים עם הנהגת האוטונומיה.
יותר מסוכן מאסד ארדואן הנאצי אסור לשחרר את השטחים הכבושים בסוריה