המיתוס: קרם ברולה דורש מיומנות מקצועית
המיתוס הראשון והנפוץ ביותר הוא שקרם ברולה הוא קינוח מורכב מאד המצריך ידע ומיומנות של שף מקצועי. אומנם המראה המוקפד והמדוקדק שלו לצד המרקם המושלם שלו יכולים לגרום לכם להרתיע, אבל לאמיתו של דבר, מדובר בקינוח המבוסס על רכיבים פשוטים מאוד וטכניקות בסיסיות יחסית. קרם ברולה מכינים משמנת מתוקה, חלמוני ביצים, סוכר ומקל וניל. המרקם החלק מתקבל בזכות הבישול האיטי וסינון הביצים, לפני שמכניסים את התבניות לתנור לאפייה איטית, בתוך מגש מלא במים חמים הנקרא בעגה המקצועית "בן-מארי".
המיתוס: הכנת שכבת הקרמל דורשת ציוד מקצועי
אחת הסיבות לכך שהקינוח נחשב ליוקרתי היא שכבת הקרמל הצרובה שמעליו. את השכבה הזו יוצרים באמצעות פיזור של סוכר חום על גבי הקרם רגע לפני הגשתו וצריבת הסוכר עם מבער גז. רבים חושבים שלא ניתן להגיע לצריבה זו ללא מבער מקצועי, אך בהחלט ישנם פתרונות פשוטים יותר במטבח הביתי. תוכלו לצרוב את שכבת הסוכר העליונה על ידי שימוש בתוכנית הגריל שבתנור שלכם וליצור שכבת קרמל מעל הקרם.
המיתוס: קרם ברולה דורש זמן הכנה רב
לקרם ברולה יש זמן הכנה קצר במיוחד העומד על כרבע שעה לכל היותר. גם אפייתו אינה ממושכת ואורכת כעשרים דקות שלמות בחום נמוך בתוך בן מארי. לאחר הקירור של הקרם יש להעבירו למקרר עד שרוצים להגיש אותו לשולחן לשם התייצבות נוספת. את שכבת הקרמל אפשר ליצור בשתי דקות בגריל בתנור שלכם, והרי לפניכם קרם ברולה כבמיטב מסעדות היוקרה.
כך תכינו את קרם הברולה במטבח הביתי שלם
הכנת קרם ברולה בבית היא פשוטה מאוד, שכן הקינוח כולו מבוסס על ארבעה מצרכים עיקריים: שמנת מתוקה, חלמונים, סוכר ומקל וניל, כשלכל אחד מהם תפקיד אקוטי ביצירת הקרם האהוב. תפקידה של השמנת המתוקה היא להביא לקינוח בעל מרקם קרמי עשיר, חלמוני הביצה מעניקים לקרם את צבעו הצהבהב והטעם הייחודי, את הסוכר מוסיפים כדי להמתיק את הקינוח כמיטב הקינוחים הצרפתיים ומקל הווניל האמיתי מעשיר את טעמי הקרם לאין שיעור.
לאחר מכן יש לחמם על אש בינונית את השמנת המתוקה יחד עם הגרגירים השחורים של מקל הווניל, בתום הרתיחה יש להוסיף פנימה את החלמונים אחד אחד ולערבב כל הזמן תוך כדי שילובם, וכמובן להוסיף פנימה את הסוכר. לסיום יש לסנן את התערובת, לשפוך אותה לקערות חסינות אשר שאפשר להכניס לתנור, לשים תבנית מלאה במים שבתוכה יונחו הקערות ולהכניס לתנור לאפייה החום נמוך עד שהקצוות מתקשים והמרכז נשאר רועד. לסיום, מקררים את הקרם ובוזקים מעליו סוכר חום ממש לפני ההגשה, מקרמלים את השכבה העליונה עד קבלת שכבת קרמל זהובה וקשיחה.
טיפים לשדרוג הקרם ברולה הביתי
מי שרוצה לשדרג את הקרם ברולה הביתי, יכול להוסיף לתערובת, כשהיא עדיין מתבשלת על הגז, גרידה של קליפת תפוז או לימון, שוט של קפה או שבבי שוקולד, שיעניקו לקינוח המסורתי טוויסט מעניין. תוכלו להגיש לצידו פירות טריים, גלידה או קצפת ליצירת עניין.