מנכ"ל משרד הבריאות החדש, פרופ' חזי לוי, שביום שישי אישרה נציבות שירות המדינה את מינויו, נכנס לתפקיד בתקופה מאתגרת במיוחד: ימים ספורים לאחר שהמנכ"ל היוצא משה בר סימן טוב אמר כי ההתייחסות הנוכחית של המשרד למשבר צריכה להיות כאל התפרצות של מגפת הקורונה. "הנחת העבודה לצורך היערכות היא שיש התפרצות כעת, שאיננו יודעים את היקפה", אמר בר סימן טוב בשבוע שעבר, עוד לפני העלייה במספר המאובחנים בציבור בכלל ובמערכת החינוך בפרט.
מנתוני משרד הבריאות עולה כי מאז יום חמישי בערב אובחנו בתל־אביב 39 חולים חדשים, בירושלים 42 ובבני־ברק 12. עם זאת, מספר המונשמים הוא הנמוך ביותר מאז חודש מארס ועומד על 21. בסך הכל ממוצאי השבת שעברה אובחנו בישראל 740 חולי קורונה חדשים, 11 מתו ו־239 החלימו מהמחלה.
לצד דבריו של בר סימן טוב, ולמרות מספר המאובחנים הגבוה, חלה התייצבות באחוז המאובחנים היומי, שבשלושת הימים האחרונים עומד על אחוז או מעט פחות מכך. גם כמות הבדיקות עלתה באופן ניכר, וביום שישי נרשם שיא במספר הבדיקות מאז התפרצות הקורונה בישראל ועמד על למעלה מ־16 אלף.
ב'ידיעות אחרונות' דווח כי על רקע העלייה בתחלואה ואי־ההסכמות בין משרדי הבריאות והתחבורה, אמרו גורמים בכירים כי תיתכן דחייה נוספת בהחזרת הרכבות לשירות. הגורמים אמרו כי גם בנושא החזרת הטיסות עדיין אין מתווים מוסכמים. "ההבנה היא שאם נטעה בנושא הזה – לא תהיה אפשרות לתקן לאחור", אמר פקיד בכיר. שרים בכירים בקבינט הקורונה אמרו שהאפשרות בהחלט נשקלת. לדבריהם, ראש הממשלה בנימין נתניהו הביע כעס על השרה רגב שהכריזה על פתיחת הרכבת בלי לקיים דיון עימו ועם המל"ל.
הבוקר יובא "חוק הקורונה" המתוקן לוועדת השרים לחקיקה, המתכנסת לראשונה בממשלה החדשה. החוק, אשר תוקן ורוכך על ידי שר המשפטים אבי ניסנקורן, צפוי לעבור עוד תיקונים בעקבות למעלה מעשרת אלפים הערות שנשלחו על ידי אזרחים וארגוני זכויות אדם הסבורים כי הוא פולשני מדי. יו"ר ועדת החוקה של הכנסת, ח"כ יעקב אשר, אמר ל"ידיעות אחרונות" כי הוועדה בראשותו תקיים פיקוח הדוק על חוק סמכויות הקורונה "כדי לוודא שלא תיגרם פגיעה מיותרת בפרטיותם של האזרחים. זה לא יקרה במשמרת שלי".
המחטפים האלה, לא חדשים בישראל- זכות הציבור לדעת במפורש את כל הגזירות החדשות. חייבים לשמור על חוםש הביטוי בארץ לטובת כולנו🤗