המורכבות הדיפלומטית סביב גירוש המשוחררים מעזה ממשיכה להעמיק. על פי המתוכנן, מצרים הייתה אמורה לשמש כתחנת מעבר במסגרת חסותה על הסכם הפסקת האש. אולם, הרשויות המצריות הציבו תנאי ברור: קליטת משוחררים חדשים תתאפשר רק לאחר פינוי חלק מהאסירים הנמצאים כבר בשטחה למדינות שלישיות.
למרות שהתקבלו הסכמות ראשוניות ממספר מדינות, ביניהן אלג'יריה, אינדונזיה ומלזיה, וגם קטר הביעה נכונות לקלוט אסירים, התהליך טרם יצא לפועל. שבועיים חלפו מאז פורסמו ההסכמות, ועשרים המשוחררים עדיין נותרו ברצועת עזה.
אחד המקרים הבולטים הוא של מוחמד אבו ורדה, ששוחרר בפעימה השלישית של העסקה בתמורה לשחרורם של שלושה חטופים: גדי משה מוזס, אגם ברגר וארבל יהוד. הבוקר נצפה אבו ורדה בח'אן יונס, כשהוא עוטה כאפיה בצבע ירוק המזוהה עם חמאס, במהלך טקס העברת גופות החטופים לידי הצלב האדום.
אבו ורדה נשפט בישראל ל-48 מאסרי עולם בגין מעורבותו בפיגועים קשים של חמאס בשנות ה-90, בהם שני פיגועים בקו 18 בשנת 1996 שגבו את חייהם של 44 בני אדם. ישראל הסכימה לשחררו בתנאי שיגורש לחו"ל, אך בשל הסירוב המצרי, הוא נותר בעזה.
מקרה נוסף הוא של סאמי ג'ראדאת מהג'יהאד האסלאמי, שהיה בין מתכנני הפיגוע במסעדת מקסים בשנת 2003, בו נרצחו 21 ישראלים. גם הוא נמצא בין העשרים שנותרו ברצועה.
על פי הנהלים שנקבעו בעסקה, שירות בתי הסוהר אחראי להסעת המשוחררים למעבר כרם שלום, משם הם אמורים לעבור למצרים בסיוע הרשויות המצריות. אולם כעת, עם העיכוב בתהליך, לא ברור מתי ואיך תיפתר הסוגיה.
אוי! עומק הגלות…
אפשר לחסל אותו ולגרום לו לעבור למדינת הגיהנום
לחסל
ימח שמו ושם זכרו