דווח על וידאו זה
בשעה 02:00 התקבל דיווח במוקד 101 של מד"א במרחב דן על פצוע ברח' ז'בוטינסקי בבני ברק. חובשים ופרמדיקים של מד"א העניקו טיפול רפואי ופינו לבי"ח בילינסון גבר כבן 25 במצב אנוש עם פציעות חודרות, תוך כדי פעולות החייאה, אולם למרבה הצער בבית החולים קבעו את מותו. זמן קצר לפני כן נשמעו קולות ירי ברחוב הצבי בשכונת קרית הרצוג והסדק האם יש קשר בין המקרים.
חובשי רפואת חירום במד"א אלישיב קליין ואבי ריימונד, סיפרו על הזירה הקשה: "הגענו לגבר כבן 25 ששכב על הרצפה מחוסר הכרה, ללא דופק וללא נשימה עם פציעות חודרות קשות בגופו. הענקנו לו טיפול רפואי מציל חיים שכלל עצירת דימומים, עיסויים והנשמות ופינינו אותו בדחיפות באמבולנס טיפול נמרץ של מד"א לבית החולים כשמצבו אנוש, תוך כדי פעולות החייאה".
שוטרי משטרת רמת גן-בני ברק במרחב דן הגיעו למקום, פתחו בסריקות אחר מבצעי העבירה, לצד איסוף ממצאים בזירה במסגרת חקירה שנפתחה.
מפקד מחוז תל אביב ניצב חיים סרגרוף, שסיים הערכות מצב באזור בת ים, קיים הערכת מצב בזירת האירוע עם פיקוד מרחב דן והטיל את החקירה על היחידה ללוחמה בפשיעה במרחב דן.
על אף שמדובר באירוע חריג בבני ברק, התושבים בעיר חוששים לחייהם. "בתקופה האחרונה כל יום או יומיים אתה מתעורר ושומע על זריקת רימונים או יריות בבני ברק. הפכנו לחממת פשע ובעירייה לא עושים דבר כדי למגר את התופעות הללו" מאשים זאבי דוד, תושב העיר בשיחה עם 'המחדש'.
נציין כי במהלך הימים האחרונים אירעו מספר מקרי ירי בעיר. מפקד משטרת ב״ב-ר״ג, סנ״צ רותם וסקר התייחס לכך אתמול (ה') ברדיו ״קול ברמה״ ואמר: ״מזהים את המגמה. אם לעבריינים אין גבולות גזרה, גם אנחנו חייבים לפעול בלי גבולות גזרה. יש כיוונים ברורים באירועים האחרונים – וגם ראיות מאוד חזקות. אתם תתחילו לראות נוכחות משטרתית מוגברת. נתעדף את האזור, גם באמצעים סמויים״