במהלך ריאיון שהעניק לרדיו "קול ברמה", חבר הקבינט השר אלי כהן התייחס למספר נושאים ביטחוניים ואסטרטגיים, ביניהם החזרת החטופים, חובת המיגור של חמאס והחלת ריבונות ביהודה ושומרוו.
השר כהן הדגיש כי ישראל מחויבת להחזיר את כל החטופים, החיים והמתים, ולוודא שחמאס לא יוותר ברצועת עזה לאחר סיום המלחמה. "ישראל מחויבת לעשות הכל כדי להחזיר את כל החטופים, החיים והמתים ולהבטיח שחמאס לא יישאר יותר ברצועת עזה ביום שאחרי".
בהתייחסו לשחרור מחבלים, השר כהן דרש את שחרורם של אביתר דוד וגיא דלאל לפני כל עסקה לשחרור מחבלים. "יש לנו מספיק מקום בבתי הכלא והמחבלים האלו צריכים להרקב שם עד סוף חייהם", אמר השר כהן, והוסיף: "אדרוש בקבינט את שחרור אביתר דוד וגיא דלאל לפני שמשחררים את המחבלים."
בהתייחס לשאלת החלת הריבונות ביהודה ושומרון, השר כהן הצהיר כי מבחינתו, החלת הריבונות קודמת לשלום עם סעודיה. "חד וחלק, צריך להחיל ריבונות ביהודה ושומרון. מבחינתי, ריבונות ביו"ש קודמת לשלום עם סעודיה".
צודק.
אחרי שהנאצים הנוחבות כבר הוציאו אותם שיגמרו את העבודה.