לאחר חצות לילה: ישראל קיבלה לידיה באמצעות הצלב האדום את ארונותיהם של ארבעה חטופים חללים: איציק אלגרט, אוהד יהלומי, שלמה מנצור וצחי עידן. הארונות נמסרו בתיווך מצרי לכח צה"ל במעבר כרם שלום ולאחר מכן החל תהליך זיהוי ראשוני בשטח ישראל. הנתיחה קבעה כי הם נרצחו בשבי.
משפחות החטופים עודכנו ברציפות בתמונת המצב ועם תום הליך הזיהוי המלא נמסרה להן הודעה רשמית. עם ההגעה לישראל, ארונות החטופים לוו על ידי כוחות מיוחדים של המשטרה וצה״ל, עד להגעתם למרכז הלאומי לרפואה משפטית, שם התקיים הליך הזיהוי.
מקיבוץ ניר עוז נמסר הבוקר: "מודיעים בצער עמוק על הירצחו של איציק אלגרט ז”ל, אשר נחטף מביתו בקיבוץ בשבת, ה-7 באוקטובר, ונרצח בשבי בעזה. איציק הותיר אחריו שני ילדים, אח, ושתי אחיות. נזכור אותו בצחוקו, בלבו הענק ובנכונותו להיות שם תמיד לכל מי שזקוק".
בנוסף הודיע הקיבוץ בכאב גדול על הירצחו של אוהד יהלומי ז”ל, אשר נחטף מביתו בקיבוץ ונרצח בשבי בעזה. "אוהד, בן 50 במותו, היה איש משפחה מסור ואוהב. הוא היה איש ספורט וטייל בנשמתו, והכיר כל מסלול ושעל במדבר שכל כך אהב. במשך שנים עבד ברשות הטבע והגנים והקדיש את חייו לשמירה על הטבע", נמסר מהקיבוץ. אוהד הותיר אחריו אישה ושלושה ילדים קטנים, משפחה וחברים רבים. "נזכור אותו תמיד כאדם ערכי, מלא חמלה, אוהב האדם והארץ" הבטיחו.
מקיבוץ כיסופים נמסר על הירצחו של שורד פרעות הפרהוד, שלמה מנצור הי"ד: "חברי קיבוץ כיסופים אבלים וכואבים עם השבת גופתו של חברנו היקר, שלמה מנצור. נזכיר שלמה שנחטף מחצר ביתו הפסטורלי בבוקר יום שבת הארור, ונרצח על ידי טרוריסטים מעזה. אנו שולחים את חיבוקנו ותנחומינו העמוקים למשפחת מנצור, אשר איבדה אדם יקר ואהוב כל כך. כאבכם הוא כאבנו, וצערכם הוא צערנו.
שלמה היה לב הקהילה שלנו – סבא של כולם. תמיד עם חיוך רחב, תמיד זוכר כל יום הולדת ומתקשר לאחל מזל טוב. הוא ידע להעניק לכל אחד מאיתנו תחושה שהוא המרכז של העולם, בחום, באהבה ובנוכחות נדירה של נתינה אמיתית. דמותו של שלמה תלווה אותנו לעד. תהא נשמתו צרורה בצרור החיים.
יהי זכרו ברוך".
ממשפחת עידן נמסר: "המסע הקשה מנשוא של משפחתנו, להחזרתו של צחי האהוב והיקר שלנו מהתופת בעזה, הסתיים עם זיהוי גופתו של צחי ע״י צוות מוסמך מטעם מדינת ישראל. חוסר הוודאות והטלטלה הבלתי פוסקת הגיעו לסיומם. צחי נחטף על רגליו וקיבלנו מספר אותות חיים ממנו במהלך התקופה, ובעסקה של חודש נובמבר 2023 עדיין היה בחיים וצפוי היה להשתחרר.
צחי יובא למנוחת עולמים לצד מעיין ביתו האהובה שנרצחה בשבעה לאוקטובר, תוך נסיון לסייע לאביה ולשמור על דלת הממ"ד. אנחנו נמסור הודעה מסודרת במהלך היום (חמישי) בנוגע למועד הלוויה והטקס לזכרו. צחי הותיר אחריו אמא, שלושה אחים, אישה ושלושה ילדים, משפחה מורחבת וחברים רבים. אנו שבים ומודים על האהבה הרבה והתמיכה שקיבלנו וממשיכים לקבל בשעות קשות אלה".
עם חזרתם של ארבעת החטופים שנרצחו בשבי, כעת מוחזקים ברצועת עזה 60 חטופים, מהם 35 שהוכרזו חללים. בתוך כך, העזתים מדווחים כי ישראל השיבה באמצעות הצלב האדום את גופתה של האישה העזתית שנשלחה לישראל כשירי ביבס הי"ד.