"הלילה שוחרר המחבל שרצח את אבי", כך פותח מיכה אבני את דבריו הזועמים. "הוא היה בן 21 כשביצע את הפיגוע האכזרי שבו רצח שלושה אנשים. היום הוא בן 30 – פעיל חמאס שלא הסתיר את גאוותו על מעשיו".
אבני מתאר כיצד תשע שנים בכלא "נתנו לו הזדמנות להתחכך במאות מחבלים אחרים, ללמוד מניסיונם, להשתכלל, להתמקצע ולתכנן את הפיגוע הבא".
לדבריו, "כמה יהודים הוא ירצח, ואיפה? אין לדעת. אולי זה יהיה אבא שלכם בבית קפה, אולי הבן זוג שלכם בסופר, או הילדים שלכם בטיול השנתי? אני מתפלל שלא, אבל המספרים מדברים אחרת: 82% מהמחבלים ששוחררו בעסקת שליט חזרו לטרור. בעסקה הנוכחית שוחררו 735 מחבלים – זה 603 פיגועים עתידיים. ככל הנראה, אלפי יהודים ישלמו על כך בחייהם".
אבני מסיים את דבריו בקריאה נואשת: "זה מה שיקרה אם לא נחליף דיסקט ונבין אחת ולתמיד: אי אפשר לנהל משא ומתן עם מחבלים".