הסערה בצמרת חיזבאללה הולכת ומתעצמת בעקבות דברים חריגים שהשמיע אחד מבכירי הארגון, המאירים באור שונה את תוצאות הלחימה האחרונה מול ישראל. העיתון הלבנוני "אל-נהר" חשף כי ישנה "מגמה בתוך ההנהגה לנקוט צעדים משמעתיים" נגד נוואף אל-מוסאווי, ראש המשאבים והגבולות של חיזבאללה, לאחר ראיון שהעניק לרשת אל-מיאדין ובו מתח ביקורת פנימית חסרת תקדים.
בראיון שהתקיים אתמול (שלישי), התבטא אל-מוסאווי בפתיחות יוצאת דופן והצהיר כי הארגון "מנהל חקירה פנימית על כל מה שקרה, מבחינה ביטחונית וצבאית" במהלך מלחמת חרבות ברזל. הצהרה זו לבדה מהווה הכרה ראשונה מסוגה בכך שהארגון השיעי ספג מכה קשה, בניגוד לקו הרשמי של ההנהגה.
המסרים שהעביר אל-מוסאווי עומדים בניגוד מוחלט לנרטיב שמנסה חיזבאללה לבנות מאז תחילת המלחמה. באופן חריג במיוחד, הבכיר התנגד באופן מפורש לטענותיו של סייד ג'וואד, בנו של המזכ"ל המחוסל חסן נסראללה, אשר דיבר על אבדות כבדות שנגרמו כביכול לישראל ועל הישגים משמעותיים שהשיג הארגון בעת הלחימה.
"כמות הליקויים והפרצות גדולה", כך אישר הבכיר בגילוי לב נדיר, והוסיף כי הארגון יהיה "מסוגל לחשוף את ישראל למכות, אם יפצה על הליקויים, יסיים את ההתרשלות ויפתור את הפרצות הטכניות והאנושיות". דברים אלה מהווים הודאה משתמעת בכישלון הארגון להתמודד עם המהלומות שהנחיתה עליו ישראל.
בהמשך הראיון הפנה אל-מוסאווי אצבע מאשימה כלפי ארצות הברית, כשטען כי היא "השתתפה באופן מלא במלחמה בלבנון, ברמת ההחלטות הפוליטיות וביצועי השטח, ואף הייתה מקבלת ההחלטות". לדבריו, וושינגטון הייתה "שותפה להחלטה וליישום הכוונת" למזכ"ל חיזבאללה. הוא אף העלה טענה לפיה הטילים ששימשו לתקיפת המפקדה של נסראללה "לא היו נוכחים בארסנל הישראלי, והובאו במיוחד לשימוש במטרה זו".
הבכיר בארגון הקצין את טענותיו כשאמר שעבודת המודיעין האמריקאית נגד חיזבאללה "היא פי 10 מהעבודה הישראלית, מאז שנת 2000". הוא אף קשר את חיסולו של עימאד מוגניה, מפקד הזרוע הצבאית לשעבר שחוסל ב-2008, לפעילות אמריקאית, באומרו כי מוגניה "זוהם בביפרים ובאמצעי תקשורת". בהקשר זה, טען אל-מוסאווי כי "מה שהכיבוש עשה לא יכול להיחשב כהישג גדול", תוך שהוא מתייחס לישראל במונח המקובל בארגון.
נקודה משמעותית נוספת בראיון נגעה למבצע הביפרים מספטמבר 2024, כאשר אלפי מכשירי קשר התפוצצו בו-זמנית בידי פעילי הארגון ברחבי לבנון. אל-מוסאווי גילה כי נסראללה עצמו "הבין שיש טעות ופריצה טכנית", והוסיף כי בנושא "הפריצה האנושית" – רמז למשתפי פעולה בתוך הארגון – "הסוכנויות הרלוונטיות בחיזבאללה עדיין עוקבות אחר הנושא".
אחד הרגעים המפתיעים ביותר בראיון היה כאשר אל-מוסאווי מתח ביקורת מרומזת על התנהלותו של נסראללה עצמו. הוא הביע פליאה על כך שהמנהיג המחוסל נשאר במקום מותו בפרבר הדרומי של ביירות (הדאחיה), למרות שלדבריו נסראללה "לא היה צריך להיות בשום מקום שבו ניתן היה לזהות אותו", במיוחד לאור העובדה שכל האזור נמצא "תחת המיקרוסקופ האמריקני-ישראלי".
בהתייחסו להנהגה הנוכחית של הארגון, אישר אל-מוסאווי כי האשם סאפי אלדין, שיועד להחליף את נסראללה כמנהיג הארגון, הוא "שהיד אמיץ ונועז", אישור עקיף לכך שגם הוא חוסל. על שייח' נעים קאסם, המזכ"ל החדש של חיזבאללה, ציין הבכיר כי הוא "מבצע משימת קדושים", והזהיר כי "הכיבוש יכוון אליו ברגע שיזוהה מיקומו" – רמז לסכנה המתמדת שבה נמצאים ראשי הארגון.
חשיפת הביקורת הפנימית של אל-מוסאווי לא התקבלה בשקט בצמרת חיזבאללה. לפי הדיווחים בעיתון "אל-נהר", האווירה בהנהגת הארגון היא של זעם וכעס, עד כדי כך ששוקלים "לסלק באופן סופי" את אל-מוסאווי מהארגון, או לכל הפחות "להקפיא את חברותו ולפטרו מתפקידו הנוכחי".
מקורות בביירות המקורבים לחיזבאללה הוסיפו כי בחלקים מהראיון, אל-מוסאווי "ערער את כל תורת הלחימה של חיזבאללה", וסתר באופן בוטה את המסרים שהארגון מנסה להפיץ בשבועות האחרונים. בכירי הארגון השיעי מודאגים במיוחד מהאופן שבו דבריו של אל-מוסאווי עלולים להתפרש כהודאה בתבוסה ובחולשת הארגון בעיצומו של מאמץ לשקם את תדמיתו ולהציג חזית אחידה מול ישראל.
התבטאויותיו החריגות של אל-מוסאווי משקפות את עומק המשבר בו נמצא חיזבאללה, ארגון שעד לפני חודשים ספורים נחשב לאחד הארגונים החזקים והמאורגנים במזרח התיכון. הביקורת הפנימית החריפה מעידה על הקשיים שעימם מתמודד הארגון בניסיון להתאושש מהמהלומות הקשות שספג במהלך מלחמת חרבות ברזל, הן במישור המבצעי והן במישור המנהיגותי.