תנועת רגבים שיגרה מכתב דחוף לשר הביטחון ישראל כ"ץ בדרישה לאכוף את החוק ולשמור על הריבונות באתר חירבת זנוטא ולמנוע מפעילים זרים ואנרכיסטים לעורר פרובוקציות במקום. בימים האחרונים חוזרים הפלסטינים שפלשו לאתר העתיקות חירבת זנוטא שבדרום הר חברון בעקבות החלטת בג"ץ אשר הורה לרשויות ולכוחות צה"ל לאפשר את שובם למקום.
האתר ממוקם בדרום הר חברון, בסמוך לישוב שמעה בשטחי C אשר בשליטה ישראלית מלאה. בתחילת שנות ה 2000 פלשו ערבים מהכפר דהריה והמרחב והקימו באתר ובסמוך לו מבנים רבים בניגוד לחוק, תוך הרס העתיקות והממצאים ההיסטוריים הרבים.
אזור זה הוכרז כאתר ארכיאולוגי כבר בתקופה הבריטית, ונמצאו בו ממצאים מהתקופה ההלניסטית, הרומית, הביזנטית, מימי הביניים ומהתקופה העות'מאנית. בתחילת 2024 נטשו הפולשים את המתחם ובעתירה שהגישו, דרשו הפולשים שהצבא יאבטח את שובם למקום. בדיון פנה השופט לנציגת העותרים- הפלסטינים ותהה על ההרס באתר המורשת, וזו ביטלה את הטענה באמירה כי "כולנו גרים על אתר ארכיאולוגי".
לשם מימוש החלטת בג"ץ, הוציא בראשית השבוע, אלוף פיקוד מרכז, אבי בלוט, צו שטח צבאי סגור האוסר על כניסת אזרחים למתחם תוך התייחסות לאזרחים ישראלים בלבד. פעילים זרים ואנרכיסטים שאינם בעלי אזרחות ישראלית, החלו להגיע מדי יום לאזור כדי לייצר פרובוקציות ועימותים עם כוחות הביטחון והמתיישבים.
במכתבם לשר הביטחון כתבו ברגבים: "החלטה זו של בג"ץ מהווה תקדים מסוכן, הפוגע לא רק באכיפת החוק אלא גם בשימור המורשת ההיסטורית של אתר חשוב זה. הצו האוסר רק על כניסת אזרחים ישראלים למתחם 'יוצר' הלכה למעשה "הזמנה" לפעילים זרים ואנרכיסטים, אשר מנצלים את המצב כדי להגיע לאזור, לעורר פרובוקציות, ולחזק את אחיזת העבריינים והגורמים העוינים בשטח אליו הם פלשו".
והוסיפו: "אנו קוראים לך להורות לאלוף הפיקוד לתקן את הצו כך שיאפשר אך ורק לאלו אליהם התייחסה פסיקת בג"ץ להיכנס לשטח הסגור של חירבת זנוטא – וימנע כניסה לאתר משאר הגורמים הפועלים במקום לשם התססת השטח ויצירת פרובוקציות אופן בלתי חוקי."
מאיר דויטש מנכ"ל תנועת רגבים מוסר כי, "שמירת המשילות הישראלית ואכיפת החוק בשטחי יהודה ושומרון הם אינטרס ביטחוני, לאומי והיסטורי מהמעלה הראשונה. אנו קוראים לקדם באופן מהיר הליכי אכיפה הנדרשים כדי להשלים את פינוי הפולשים ולהבטיח שהמדינה לא תאבד שליטה על אתר בעל חשיבות ארכיאולוגית, באמצעות מתן יד חופשית לעבריינים ולגורמים עוינים להשחית את האתר – תוך רמיסת שלטון החוק ופגיעה באינטרסים של מדינת ישראל במרחב יהודה ושומרון ובחו"ל"