דווח על וידאו זה
אחד מנמלי התעופה העמוסים בעולם הפסיק את פעילותו לחלוטין ביום שישי לאחר שדליקה חמורה בתחנת חשמל סמוכה גרמה להפסקת חשמל נרחבת. מפעילי שדה התעופה הבהירו כי הטיסות לא יתחדשו לפני שעות הלילה המאוחרות.
למעלה מ-1,350 טיסות ויותר מ-145 אלף נוסעים נקלעו למצב של אי-ודאות, כאשר מטוסים רבים הופנו לשדות תעופה חלופיים בבריטניה ובאירופה. מומחי תעופה מזהירים מפני "אפקט דומינו" שעלול להשפיע על התנועה האווירית במשך ימים רבים.
האירוע החל אמש סמוך לחצות, כאשר אש פרצה במתקן אנרגיה המרוחק כשלושה קילומטרים משדה התעופה הבינלאומי. כוחות הכיבוי נאבקו בלהבות במשך שעות ארוכות, בעוד כ-150 תושבים פונו מבתיהם הסמוכים למוקד השריפה. כתוצאה מהאירוע, יותר מ-16 אלף משקי בית באזור נותרו ללא אספקת חשמל, כך דווח ב"גרדיאן".
רשות שדות התעופה הבריטית הוציאה הנחיה חד-משמעית לנוסעים "שלא להגיע למקום בשום מצב", כפי שדווח ב-Sky News, והודיעה כי הפעילות בטרמינלים לא תתחדש לפני חצות.
נתונים שפורסמו באתר FlightRadar24 מצביעים על כך שמספר המטוסים שנאלצו לשנות את מסלולם או לחזור לנקודות המוצא גדל בהתמדה במהלך הבוקר. חברת התעופה יונייטד איירליינס אישרה כי שבע מטיסותיה שהיו בדרכן להית'רו נאלצו לנחות בשדות תעופה חלופיים או לשוב ליעדי המוצא.
ניל הנספורד, מומחה לענייני תעופה, התייחס לאירוע בראיון ל"גרדיאן" והגדיר אותו כ"קטסטרופה אווירית". לדבריו, נמלי התעופה האחרים באזור לונדון ובמדינות השכנות אינם ערוכים לקליטת כמות כה גדולה של טיסות ונוסעים, מה שעלול ליצור שיבושים מתמשכים במערך התעופה האירופי.
גם הקהילה הישראלית חשה בהשלכות המשבר, כאשר חמש טיסות שתוכננו להמריא הבוקר מנתב"ג להית'רו בוטלו לחלוטין. בין החברות שנאלצו לבטל טיסות: אל על, וירג'ין אטלנטיק, דלתא איירליינס, אירו מקסיקו ו-SAS.
רשת החשמל הלאומית של בריטניה (National Grid) מסרה כי היא פועלת "במלוא המרץ" להשבת אספקת החשמל לאזור, אך בשלב זה לא ניתן להעריך מתי תתאפשר חזרה לשגרה בנמל התעופה. הנהלת הית'רו התחייבה לעדכן את הציבור ברגע שתתקבל החלטה על חידוש הפעילות.