יו"ר ועדת הפנים, ח"כ יעקב אשר (יהדות התורה), התייחס הערב (שלישי) בראיון למהדורה המרכזית ב'קול ברמה' למצב הפוליטי ולקידום חוק הגיוס.
"אנחנו נמצאים בתקופה קשה ובעייתית עם מתקפה תקשורתית עצומה, אנחנו גם נמצאים במקום בעייתי, בקואליציה, יש הרבה אנשים שמכים ותוקפים אותנו על כל צעד שאנו עושים בכדי לנסות להפיל את הממשלה", אמר ח"כ אשר.
בנוגע לחוק הגיוס, הדגיש יו"ר ועדת הפנים: "המטרה הראשונית שלנו והחשובה ביותר היא לחוקק ולהסדיר את מעמדם של בני הישיבות. אני חושב שרה"מ עובד בכדי שיחוקק חוק במהירות האפשרית, הוא שולח את מזכיר הממשלה לכל הדיונים בכדי לפקח".
ח"כ אשר התייחס גם לשר הביטחון לשעבר יואב גלנט. "היה כאן שר בטיחון ששינה את עורו כלפי העולם החרדי, הוא היה במצוקה פוליטית וקשר את חוק הגיוס בהסכמת האופוזיציה ובעקבות כך נגזר שחוק הגיוס לא יתקדם. מאז כניסת השר כץ לתפקיד החוק מתקדם, אנו מקווים שבמושב הבא נוכל לברך על המוגמר, זה לא יהיה קל, מחכים לנו עוד הרבה מהמורות בדרך".
בנושא סבסוד המעונות, אמר יו"ר ועדת הפנים: "בגלל היעדר חוק הגיוס הגיעה אותה החלטה אומללה ורעת לב לפגוע במעונות. להוציא את כל הכח בכדי לתקן את התיקון הקטן הזה כשיש לנו עוד הרבה דברים חשובים על הראש – לא הכי נכון".