הבוקר, כוחות אוגדה 146-191 פתחו בתרגיל דו אוגדתי בגזרת לבנון. התרגיל בוצע בהובלה של המרכז הלאומי לאימונים ביבשה (מל"י) והוא הגדול והמשמעותי ביותר בגזרה הצפונית מתחילת המלחמה. התרגיל, שנועד לשפר את כשירות ומוכנות הכוחות הלוחמים והמפקדות בסדיר ובמילואים, תוכנן מראש כחלק מגרף האימונים השנתי, וכחלק מלקחי השבעה באוקטובר.

תרחישי התרגיל כוללים התקפה בהפתעת האויב, ומתרגלים את יכולות הבלימה של כוחות ההגנה במרחב. זאת בשיתוף פעולה רב חילי ובין זרועי. במסגרת התרגיל הוקפצו כוחות המילואים והסדיר בהפתעה ותרגלו מעבר משגרה לחירום תוך זמן קצר במענה לתרחישי קצה. הכוחות מנהלים מספר תרחישים במוקדים שונים בגזרה בשטח ישראל ומעבר לגבול, זאת באמצעות דימוי אויב ושילוב כוחות מיוחדים.
התרגיל מדמה הגנה על ישובים סמוכי גדר, הגנה על מוצבים והתקפה על האויב, ותוכנן בצורה שתאפשר קיום שגרה מלאה בעורף.

במימד האווירי, בתרגיל משתתפים מטוסי קרב ומסוקי קרב אשר תרגלו הפעלת אש לסיוע קרוב ומהיר לכוחות. בנוסף למסוקים שלוקחים חלק בהסקת הכוחות לנקודת ההתערבות הקרובה והיעילה ביותר ומתרגלים פינוי פצועים תחת איומים בשטח.
בצה"ל אומרים כי בשנה וחמשת החודשים האחרונים, צה"ל פעל על פי תוכנית סדורה לפגיעה קשה ביכולות ארגון הטרור חיזבאללה. בסוף חודש ספטמבר, צהייל יצא להתקפה קרקעית ואווירית שהביאה לפגיעה אנושה בארגון הטרור חיזבאללה. ההישגים הללו, הם תוצאה של שיתוף פעולה בין כוחות היבשה, האוויר והים. זאת באמצעות תקיפות עצימות ומשולבות לצד סיוע אווירי וימי לכוחות הלוחמים בשטח השילוביות הרב זרועית הוכיחה את עצמה לאורך כל המלחמה, וכך גם בלחימה בצפון.

כמו כן, על מנת לשמר את ההישגים הללו, ישנו צורך גם בהעלאת הכשירות והמוכנות של הכוחות בשטח. זאת עייי תרגילים כמו התרגיל הנוכחי וכן תרגילים נוספים שכוחות פיקוד הצפון מקיימים בהתאם לגרף סדור. לאחר שמרבית כוחות צה"ל יצאו מלבנון ועם תחילת חזרת תושבי הצפון לבתיהם, החלו אוגדות ההגנה בהיערכות מחודשת על קו הגבול, במטרה לייצר שגרה שתאפשר את שיקום היישובים, לצד גישה אגרסיבית כלפי כל הפרה של ההסכם ומניעת כל ניסיון התבססות של חיזבאללה בדרום לבנון, זאת במקביל להמשך היערכות למגוון תרחישים ואתגרים עתידיים.
כוחות צה"ל שפרוסים במרחב ממשיכים להיות בכוננות גבוהה ולשפר את ההיערכות אל מול המציאות המשתנה. התרגיל מבוצע בשיתוף עם מחוזות חוף וגליל במשטרת ישראל, מחלקות הגנת היישובים, כב"ה, מד"א וגורמי ביטחון נוספים. "שיתופי הפעולה עם גופים אלה חשובים בשגרה ויתרה מכך בחירום בעיקר בהיבטי בידוד המרחב וסנכרון דיווחים" מוסיפים בצה"ל.
