מזכיר הממשלה, יוסי פוקס, הגיב לשינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים בראיון לרדיו "קול חי".
בנוגע לנושא הרגיש של הוועדה לבחירת שופטים, אמר פוקס כי הוא עצמו היה נציג הממשלה בשיחות הפשרה שהתקיימו בבית הנשיא. "בין השאר הצעתי את החוק הנוכחי, נציגי ציבור של הקואליציה והאופוזיציה במקום נציגי עורכי הדין בוועדה. זו הצעה דמוקרטית שלוקחת מהשופטים את הווטו ושנותנת לציבור את הכוח", טען פוקס. הוא הוסיף כי היו הסכמות בין הצדדים, אך "הקצוות הקיצוניים מוחים על 'קץ הדמוקרטיה'". פוקס הדגיש כי "בהצעה המקורית הענקנו שליטה לקואליציה, חזרנו מכך והענקנו כוח גם לאופוזיציה, כדי למנות שופט חייבים להגיע להסכמות".
בנושא הדחת היועצת המשפטית לממשלה, אמר מזכיר הממשלה כי "השלב המקדמי של שר המשפטים לוין נועד לבחון אם הממשלה כולה עומדת מאחורי הצעד ואכן כולם הצביעו פה אחד. כעת צריך להניע את ההליך". פוקס פירט את השלבים הבאים: "צריך להשלים את ההרכב החסר עם ח"כ ושר משפטים לשעבר שיצטרפו לוועדת האיתור. ברגע שנשלים את ההרכב – שר המשפטים פונה ומבקש לזמן את היועמ"שית לשימוע ועם מסקנות הוועדה השר מחליט כיצד לפעול".
בנוגע לסיום כהונתו של ראש השב"כ, הבהיר פוקס: "ראש הממשלה שאלה את היועמ"שית אם הוא תחת חקירה פלילית והיא הודתה שלא. אז למה יש כאן ניגוד עניינים? ראש השב"כ יסיים את תפקידו עד ה-8 באפריל ומייד ייכנס כאן ראש שב"כ חדש. לא יהיה צורך במילוי מקום".
לסיום, התייחס פוקס לחוק הגיוס ואמר: "לפני מספר שבועות התרעתי שלא יכרכו את החוק בתקציב, בנושא הזה אכן פעלנו בחכמה. החקיקה חייבת להיות תקינה לחלוטין מבחינה משפטית בלי לחץ של זמן. התקציב עבר וכעת צריך להשלים את חוק הגיוס. הדיונים בוועדה יתחדשו השבוע ונשמע את עמדות הדרגים המקצועיים. אני מעריך שנוכל להשלים את החוק, לא יכול לתת מועד סופי".
ואם לא מגיעים להסכמות? מה יהיה?
החוק יכנס לתוקף בעוד 3 שנים. עד אז יכולה הנמשלה לפול ביחד עם החוק.