ועדת הכספים אישרה היום (א') את הארכת מתווה הפיצויים לעסקים ביישובי הצפון ובעוטף עזה עד לחודש יוני 2025. התקנות החדשות מעניקות פיצויים מלאים לעסקים שנפגעו כתוצאה מהמלחמה, וזאת באמצעות מסלול מחזורים או שכר.
התקנות החדשות, שאושרו על ידי ועדת הכספים, כוללות את ההוראות הבאות:
- יישובי קו עימות מפונים:
- פיצוי מלא במסלול אדום או מחזורים/שכר עבור ינואר-פברואר 2025.
- פיצוי במסלול מחזורים/שכר עבור מרץ-יוני 2025.
- יישובי קו עימות שלא פונו: פיצוי מלא במסלול מחזורים/שכר עבור ינואר-פברואר 2025.
- חלק מיישובי גליל עליון: היישובים יסוד המעלה, שדה אליעזר, מירון, קדיתא, בר יוחאי, ספסופה ואור הגנוז יזכו לפיצוי מלא במסלול מחזורים/שכר עבור ינואר-פברואר 2025.
- יישובי עוטף מפונים:
- פיצוי מלא במסלול אדום או מחזורים/שכר עבור ינואר-אפריל 2025.
- פיצוי במסלול מחזורים/שכר עבור מאי-יוני 2025.
שר האוצר, בצלאל סמוטריץ', בירך על אישור התקנות ואמר: "זוהי חובתנו הכלכלית והלאומית. אנו ממשיכים לעמוד לצד בעלי העסקים שנפגעו בעקבות המלחמה, ומעניקים להם רשת ביטחון שתאפשר להם להתאושש, להמשיך לפעול ולשמור על מקומות עבודה. נמשיך לעקוב ולעדכן את המענה ככל שיידרש בהתאם להתפתחויות בשטח".
מנכ"ל משרד האוצר, אילן רום, הודה לעובדי משרד האוצר ורשות המסים על עבודתם "שנועדה לאפשר את המשך פעילותם הרציפה של עסקים אלו". הוא הוסיף כי "הארכת מתווה הפיצויים ביישובי הצפון נועדה להקל על העסקים שנפגעו באופן ממושך מהמלחמה שנכפתה עלינו, זאת כחלק ממחויבותנו לשיקום ושגשוג חבלי הארץ שנפגעו ביותר".
מנהל רשות המסים, שי אהרונוביץ', ציין כי התקנות שאושרו "נועדו לתמוך בעסקים ביישובים מפונים, ביישובים שהיו מפונים לאורך כל שנת 2024 והפעילות העסקית בהם לא חזרה עדיין לשגרה, וביישובים שספגו פגיעה ממושכת ורציפה לאורך יותר משנה. זאת לאור ההכרה בהשפעה הכלכלית המצטברת של אירועי לחימה ממושכים ועוצמתיים על הפעילות הכלכלית באזורים אלה".