שר האוצר בצלאל סמוטריץ' יצא הבוקר בקריאה דחופה לקידום הסרת המכסים על יבוא סחורות מארצות הברית, בהתאם להסכם הסחר החופשי שנחתם בין שתי המדינות לפני כארבעה עשורים.
במכתב רשמי שנשלח לשר הכלכלה ניר ברקת ולשר החקלאות אבי דיכטר, הדגיש סמוטריץ' את הצורך בפעולה מיידית למימוש מלא של ההסכם.
שר האוצר ציין במכתבו כי הוא רואה בממשל האמריקאי הנוכחי חלון הזדמנויות משמעותי לעיצוב מחדש של העתיד הכלכלי האסטרטגי של שתי המדינות. הוא הביע תקווה כי צעד זה יתרום לחיזוק מעמדה הגלובלי של ארצות הברית וכן יבסס את מעמדה של ישראל כשותפה כלכלית מרכזית.
סמוטריץ' הוסיף כי העמקת שיתוף הפעולה הכלכלי, קידום החדשנות וחיזוק הקשרים הפיננסיים והמסחריים בין ישראל לארצות הברית הם בעלי חשיבות עליונה, כפי שאף הודגש בהצהרות משותפות של משרדי האוצר של שתי המדינות לאחרונה.
שר האוצר הדגיש כי הורדת המכסים צפויה להביא תועלת משמעותית למשק הישראלי, תוך שהיא מתיישבת עם מדיניות הממשלה במאבק נגד יוקר המחיה. הוא אף ציין כי ביטול המכסים צפוי להגביר את התחרות בשוק המזון המקומי, דבר שיוביל להוזלת מחירים לצרכן.
על בסיס בדיקה שבוצעה על ידי רשות המסים והכלכלן הראשי באוצר, נמצא כי היקף גביית המכס על יבוא מארצות הברית מסתכם בכ-42 מיליון שקלים בלבד בשנה, כאשר מרבית המכסים הרלוונטיים מוטלים על מוצרי חקלאות. מטרת המהלך היא ליצור מדיניות של אפס מכסים בין שתי המדינות ולשמור על יחסי הסחר החיוביים והמשגשגים עם ארצות הברית.
בסיום מכתבו, ביקש שר האוצר משני השרים לפעול לתיאום מהיר עם הגורמים האמריקאיים הרלוונטיים, ולאחר מכן לכנס את הוועדה המשותפת בהתאם לסעיף הרלוונטי בהסכם הסחר החופשי, במטרה לעדכן את צו תעריף המכס וליישם את ההקלות המתוכננות.
בהתייחסו למהלך, הצהיר שר האוצר בצלאל סמוטריץ': "ביטול המכסים באופן מלא על ייבוא מארה״ב הוא צעד אסטרטגי חשוב לשמירה על יציבות הכלכלה הישראלית בתקופה מאתגרת זו, ולחיזוק הקשר הכלכלי האיתן עם בעלת בריתנו החשובה ביותר – ארצות הברית. נמשיך לפעול בנחישות כדי להגן על היצוא הישראלי ולשמר את היתרונות התחרותיים של מדינת ישראל בזירה הכלכלית הבינלאומית."