קצין בכיר בצבא איראן חושף: מערך הביטחון במדינה עבר להיערכות מוגברת לנוכח החיכוך המתעצם עם ארה"ב. המקור ציין כי ראשי קרב מתקדמים הוצבו בכוננות מול יעדים אסטרטגיים ישראליים, כולל מתקן דימונה ותשתיות רגישות במרכז הארץ. בעקבות ההסלמה, פנו בכירים בצבא איראן לאייתוללה עלי חמינאי בבקשה להסיר את האיסור הדתי על פיתוח נשק גרעיני. הם אף המליצו על נסיגה מההסכם הבינלאומי למניעת תפוצת נשק גרעיני, בטענה שהלחצים והאיומים הנוכחיים דורשים שינוי בגישה האסטרטגית.
דיווחים שהגיעו מטהרן מצביעים על העמקת הקרע הדיפלומטי בין איראן לארצות הברית, המלווה בחילופי איומים והצהרות מתלהמות משני הצדדים. כתגובה למצב, העביר גורם רשמי במערכת הביטחון האיראנית מידע לפיו ההנהגה הצבאית במדינה הורתה על מעבר לרמת התראה גבוהה והכנת מענה מיידי למקרה של עימות.
לפי הדיווח, יותר מאלף מערכות שיגור מתקדמות מסוג היפרסוני, בעלות כושר הרס נרחב, תוכנתו למטרות במדינת ישראל. "הטילים לא תוכנתו רק לקואורדינטות של דימונה, אלא גם למספר מתקנים אחרים במרכז ישראל שלפי מידע מודיעיני הועברו אליהם תוכניות אסטרטגיות רגישות", כך לדברי המקור. במקביל, הועמדו בכוננות גם טילים המכוונים לעבר מוצבים אמריקניים הפרוסים ברחבי האזור.
בעל התפקיד הבכיר הוסיף כי בשל המצב המתוח, הגישו בכירים בכוחות המזוינים של איראן בקשה חריגה למנהיג העליון עלי חמינאי. במסגרת פנייתם, ביקשו לתקן את ה"פתווה" – ההוראה הדתית שהוציא בעבר, האוסרת על ייצור אמצעי לחימה גרעיניים.
יתרה מכך, הצבא האיראני המליץ על צעד דרמטי נוסף – לפרוש מאמנת NPT (האמנה למניעת הפצת נשק גרעיני) עליה חתומה איראן. הסיבות שהובאו בפני חמינאי כללו את "הלחצים, האיומים והנסיבות הנוכחיות, ונוכחותו של נשיא בוושינגטון שעלול לנקוט בהרפתקה בלתי מחושבת". המשמעות של נסיגה אפשרית מהאמנה הבינלאומית היא שינוי מהותי במדיניות הרשמית של איראן, שעד כה טענה באופן עקבי כי תוכניתה הגרעינית מיועדת למטרות שלום בלבד. הפרישה, אם תתרחש, תסיר מגבלות משפטיות בינלאומיות מפיתוח יכולות גרעיניות צבאיות.
הגורם המקורב להנהגה האיראנית לא מסר מידע לגבי תגובתו של המנהיג העליון חמינאי לבקשות אלה, ולא ברור האם ההנהגה הדתית באיראן נוטה לשנות את עמדתה ארוכת השנים בסוגיה זו.