בבית משפט השלום בראשון לציון נערך היום דיון בבקשת המשטרה להאריך את מעצרם של יונתן אוריך ואלי פלדשטיין, החשודים בפרשת קטארגייט.
במהלך הדיון מתח השופט ביקורת חסרת תקדים על המשטרה, שהפכה את גרסתה ובין היתר טענה למסוכנות, אולם השופט קבע כי אין מסוכנות. בנוסף, הפרקליטות טענה לחשש לפגיעה בביטחון המדינה אולם השופט קבע כי מדובר בחשש לא רציני. כמו כן, הפרקליטות ביקשה הארכת מעצר בשבוע נוסף, אולם השופט שחרר את השניים למעצר בית בכפוף לעיכוב ביצוע.
במהלך הדיון, הגישה המשטרה חוות דעת בנושא עילת המסוכנות של החשודים, אולם השופט קבע כי מדובר ב"טיוטה בלבד" וגם היא ללא חשש אמיתי. "עד היום לא טענתם למסוכנות. איך יש מגע עם סוכן חוץ ואין מסוכנות?" טען השופט והוסיף כי "מלכתחילה זה היה בעייתי. זו טיוטה, לא חוות דעת". נציג המשטרה בדיון השיב: "מדובר בחוות דעת ראשונית, כדי להרכיב חוות דעת סופית לוקח זמן רב יותר".
למרות זאת השופט מנחם מזרחי, המשמש כנשיא ביהמ"ש השלום, דחה את עמדת המשטרה וקבע כי "לא הובאה התייחסות קונקרטית ממשית כיצד מעשה כזה או אחר שלפי החשד מיוחס לכל אחד מהחשודים הוביל בקשר סיבתי מובהק לפגיעה בביטחון המדינה".
בתום הדיון, שארך מספר שעות, הורה השופט כי "פעולות החקירה המתבקשות, אף שייתכן שהן נדרשות, אינן מחייבות בהכרח את השארת החשודים במעצר", אמר השופט. בנוסף, השופט מזרחי הודיע כי יבדוק את הטענות שהועלו בדיון, לפיהם המשטרה ניצלה את ימי המעצר גם לטובת דיון בפרשת עיתון ה"בילד" הגרמני ולטענת עו"ד עמית חדד, "אסור היה להם לחקור אותו על הפרשה הזאת בלי להודיע לו ובלי להיוועץ".
במהלך הדיון חשף עו"ד חדד כי "בלש צעק על אוריך 'שתוק' ואוריך התלונן על כאבים בחזה. לא פיניתם אותו עד שהוא איבד את הכרתו במכונית. אוריך שאל: אם אתם מפנים אותי, אתם מפנים באזיקים?". החוקר הגיב: "אתה טועה בעובדות. הבלשים התקשרו ואמרו תזמין אמבולנס, יונתן התעלף. ירדתי לחניון וראיתי את אוריך שוכב על הגב – הוא היה בהכרה ואמר שהוא לא רוצה להתפנות כי תהיה שם תקשורת. לא אמר לי מילה על אזיקים".
בנוסף לכך, עו"ד חדד סיפר כי במשטרה ניסו לגרום לשיבוש חקירה, באמצעות "תרגיל חקירה" בו הפגישו את שני החשודים יחד באחד מחדרי ההמתנה. לטענתו, מדובר בחדר שמקיימים בו גם היוועצות עם עורכי דין: "אם זה תרגיל חקירה, אז זה חמור מאוד כי זה חדר שנותנים בו גם ייעוץ משפטי. כשהוציאו את אוריך לחדר הזה הוא חשב שהוא יפגוש עורך דין. במקום לפגוש עורך דין הוא פגש את פלדשטיין", אמר חדד. עורכי הדין של החשודים תהו בפני בית המשפט אם חדר ההמתנה, והתרגיל הנידון, מתועד.
בתום הדיון שארך מספר שעות, הורה השופט "פעולות החקירה המתבקשות, אף שייתכן שהן נדרשות, אינן מחייבות בהכרח את השארת החשודים במעצר", אמר השופט, עם זאת הורה על עיכוב ביצוע ונתן למשטרה שהות של שעה, כדי לערער למחוזי על החלטתו.
מי זה במישטרה שמיתנהג שצורה הזו. ?
מוזר לי שהמישטרה ככה לוקחת חלק בהכפשת החשודים
אני מקווה ששר הפנים יפנים