ממשלת צ'כיה צפויה להכריז בקרוב על העברת השגרירות בישראל לירושלים. ההודעה על כך נמסרה ע"י גורם דיפלומטי בכיר מצ'כיה, לגורם מדיני בכיר בישראל.
על פי הדיווח בוינט, המהלך שצפוי לצאת לדרך בקרוב, מגיע בעקבות בקשתו של נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, שהעביר את נציגות ארצו לבירה ב-2018 ועם חזרתו לכהונה שניה, פועל להעברת שגרירויות נוספות לירושלים.
יחסי הידידות בין פראג לירושלים קיבלו חיזוק נוסף מאז אירועי אוקטובר 2024, כאשר צ'כיה, יחד עם הונגריה, מנעה קידום מהלכים נגד ישראל במוסדות האיחוד האירופי. במסגרת מדיניות התמיכה בישראל, הממשלה הצ'כית עומדת להפוך למדינה האירופית הראשונה שתעביר את שגרירותה לירושלים.
מערכת היחסים בין ישראל לצ'כיה התחזקה לאורך השנים, וכבר ב-2018 נפתחו משרדים צ'כיים בירושלים שעסקו בנושאי תרבות וכלכלה, ובהמשך אף הוקמה במקום מחלקה קונסולרית. כעת, במסגרת התקרבות היחסים הדיפלומטיים בין המדינות, צפויה הכרזה רשמית על העברת השגרירות לבירת ישראל.
בויינט מדווחים כי גורמים בירושלים מביעים ציפייה כי בעקבות המהלך הצ'כי, תשקול גם בודפשט צעד דומה. במהלך ביקורו של ראש הממשלה נתניהו בהונגריה, הועבר מסר לפיו ההנהגה ההונגרית נמנעת מלהיות הראשונה באיחוד האירופי שנוקטת בצעד כזה, אך הביעה נכונות עקרונית למהלך "ברגע המתאים". נושא זה עלה בשיחות בין נתניהו לראש ממשלת הונגריה, ויקטור אורבן, וצפוי לעלות גם בפגישה עם שר החוץ ההונגרי, פטר סיירטו.
כיום, ישנן שש מדינות שהעבירו את השגרירויות לירושלים: ארצות הברית, גואטמלה, קוסובו, הונדורס, פפואה גינאה החדשה ופרגוואי. לצדן, מספר מדינות נוספות בוחנות או הודיעו על כוונתן לנקוט צעד דומה. הנשיא הארגנטינאי, חוויאר מיליי, צפוי להכריז על העברת נציגות ארצו לירושלים עד סוף השנה למרות האתגרים הפנימיים. בנוסף, בפברואר האחרון הודיעה פיג'י על כוונתה לפתוח שגרירות בירושלים, מה שיהפוך אותה למדינה השביעית ברשימה.
עם הצטרפותה של צ'כיה, היא תהיה המדינה השמינית עם נציגות דיפלומטית בבירה, והראשונה מבין חברות האיחוד האירופי. ישראל מקווה כי לאחר פראג, תצטרף גם הונגריה למגמה זו ותהפוך למדינה האירופית השנייה שתכיר באופן מעשי בירושלים כבירת ישראל.