המשטרה הודיעה היום (שני) ליונתן אוריך כי הוא שוחרר למעצר בית, בהתאם להחלטת בית המשפט מיום שישי האחרון. חקירתו של אוריך בלהב 433 נמשכת.
במקביל, אתמול פנו עורכי דינו של אוריך, עמית חדד ונועה מילשטיין, ליועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה, בדרישה לפתוח בחקירה מיידית לבחינת הפרת צו איסור הפרסום וההדלפות הבלתי פוסקות מפרשת החקירה.
באי כוחו של אוריך האשימו את "היחידה החוקרת או גורמים אחרים במערכת אכיפת החוק" בהדלפת מידע ופרטים "באופן מגמתי". הם טענו כי המשטרה לא טיפלה בהדלפות מפרשת "קטרגייט" עליהן דיווחו, ואף "המשיכה להדליף בעצמה ולפגוע במרשם שנאלץ להתמודד עם חצאי אמיתות, סילופים ושקרים של ממש מבלי היכולת להגן על שמו הטוב".
עורכי הדין הדגישו את חומרת ההדלפות ואת הפגיעה הקשה בשמו הטוב של אוריך, ודרשו מהיועצת המשפטית לממשלה לפעול באופן מיידי לעצירת ההדלפות ולחקירת המקורות האחראיים להן.