יושב ראש הכנסת, אמיר אוחנה התקבל היום (ג') בקבלת פנים רשמית באסטנה, בירת קזחסטן, על ידי נשיא המדינה, קסים-ג'ומרט טוקאייב. זו הפעם הראשונה שיו"ר כנסת מקיים ביקור רשמי בקזחסטן, מדינה מוסלמית עצומה, התשיעית בגודלה בעולם.
בפגישה שקיים נשיא קזחסטן עם חברי המשלחת בהובלת יו"ר הכנסת, הצהיר הנשיא המארח שבכוונת ארצו להרחיב ולחזק את היחסים בין קזחסטן וישראל. הדיונים התמקדו בהרחבת קשרים מסחריים וכלכליים, ובחקר שיתוף פעולה בניהול מים, תחום בו ישראל נמצאת בחוד החנית. במשלחת, המשותפת לקואליציה ולאופוזיציה, משתתף גם ח"כ ולדמיר בליאק (יש עתיד).
יו"ר הכנסת אוחנה: "היכולת של האומה הקזחית להתמודד עם אתגרים ולקדם רפורמות היא יוצאת דופן. מדינות רבות יכולות ללמוד מהמתינות, וקידום הדיאלוג הבין דתי והתרבותי של ממשלת קזחסטן והעם הקזחי. אני מודה לכם על הזמנתכם וידידותכם. ישנם שיתופי פעולה רבים וכר פורה להעמקת היחסים בין המדינות במגוון תחומים הודות ליכולות יוצאות הדופן של האומה הקזחית והיזמות, החדשנות והיכולות הטכנולוגיות של ישראל." יו"ר הכנסת אוחנה העלה מול הנשיא טוקאייב את נושא החטופים בשבי החמאס והמחויבות לשחרורם.
במהלך היום נפגש יו"ר הכנסת עם יו"ר הסנאט הקזחי, מאולן אשימבייב, שהביע את הערכתו על כך שהיחסים בין המדינות הולכים ומתהדקים. אוחנה שיבח את המתינות והדיאלוג הבין דתי ותרבותי שמפגינים הממשלה והעם הקזחי והתייחס לסכנה שמציבה קיצונות דתית: "משטר האייתולות באירן הקים, מממן ומנהל ציר רשע של טרור במטרה מוצהרת להשמיד את ישראל. לעומתו, מטרת ישראל היא להרחיב את מעגל השלום, כפי שקרה בהסכמי אברהם וכפי שהתכוונו לעשות לפני טבח שבעה באוקטובר, ונמשיך לעשות, בתמיכת הנשיא טראמפ, לאחר שנשיב את החטופים ונשמיד את חמאס."
בפגישה, יו"ר הסנאט, אשימבייב, חזר בפני חברי המשלחת על גינוי קזחסטן את מתקפת חמאס בשבעה באוקטובר, והדגיש את חשיבות שיתוף הפעולה עם ישראל לקזחסטן. על כך השיב יו"ר הכנסת: "אני כאן לומר לכם שיש לכם בני ברית בישראל, ואני כאן כדי להרחיב את שיתוף הפעולה לטובת שני העמים."
המשלחת נועדה גם עם יו"ר הבית התחתון, ארלאן קושאנוב. בפגישה חזר יו"ר הכנסת על הצורך בשחרור החטופים ומיגור חמאס כצעד נחוץ להשגת שלום. קושאנוב גינה אף הוא את מתקפת חמאס בשבעה באוקטובר וייחל לחזרת החטופים לביתם. משלחת הכנסת ביקרה במוזיאון הלאומי ובמרכז הפיננסי הבינלאומי של אסטנה, בירת קזחסטן, וצפויה לבקר בקהילה היהודית, וכן להיפגש עם יו"ר מועצת העמים של קזחסטן ועם מנהל המוסד למחקרים אסטרטגיים