קאטר ממשיכה במאמצי התיווך להשגת עסקת שחרור חטופים, אך בכיר הממשל הקטרי מציג הערכה מפוכחת באשר לסיכויי המהלך. בהתבטאות משמעותית, שיתף ראש ממשלת קטר מוחמד בן עבד א-רחמן אל-ת'אני את הערכתו לגבי המצב הנוכחי במשא ומתן בין ישראל לחמאס, תוך הדגשת הקשיים העומדים בפני השגת פריצת דרך.
"חמאס מוכן לשחרר את כל החטופים בתמורה למספר אסירים פלסטינים, אך בתנאים שישראל כנראה לא תסכים להם, וישראל מתמקדת בחטופים ללא חזון ברור בנוגע לסיום המלחמה, אין מטרה משותפת בין הצדדים ולדעתי, במצב הזה הסיכויים (לעסקה) נמוכים, אך אנחנו מנסים לדחוף בכיוון של מטרה משותפת", אמר מוחמד בן עבד א-רחמן אל-ת'אני.
דבריו של המתווך הקטרי משקפים את המורכבות הרבה בניסיונות להגיע להסכמה. מצד אחד, לפי הערכתו, ארגון חמאס הביע נכונות עקרונית לשחרר את כל החטופים הישראלים, אך מציב תנאים שלהערכתו ירושלים תתקשה לקבל. מנגד, הוא מצביע על כך שהצד הישראלי מתמקד בסוגיית החטופים מבלי להציג תוכנית מקיפה לסיום העימות, דבר היוצר פער משמעותי בין היעדים של שני הצדדים.
למרות הקשיים, מדגיש ראש הממשלה הקטרי כי מדינתו ממשיכה במאמצי התיווך ופועלת ליצירת "מטרה משותפת" שתאפשר התקדמות. במסגרת זו, קיים המנהיג הקטרי שורת מגעים עם בכירים אמריקניים בניסיון לקדם את המשא ומתן. "ביקרתי בארצות הברית ביום שלישי שעבר וקיימתי שיחות מועילות עם שר החוץ האמריקני והשליח האמריקני ויטקוף בנוגע לסוגיה הזאת והסכמנו להמשיך במאמצים כדי להגיע למכנה משותף רחב יותר בין שני הצדדים", סיפר אל-ת'אני.
בצד סוגיית המשא ומתן, התייחס ראש ממשלת קטר גם לביקורת המופנית כלפי מדינתו בישראל. לראשונה חשף כי ממשלתו החליטה להיעזר בשירותיה של חברת תקשורת אמריקנית מובילה כדי להתמודד עם מה שהוא רואה כמסע תקשורתי עוין נגד קטר בזירה הישראלית.
הבכיר הקטרי התייחס ישירות לפרשה שזכתה לכינוי "קטאר-גייט" וטען כי מדובר בעלילה חסרת בסיס: "מה שמכונה 'קטאר-גייט' הוא תעמולה עיתונאית למטרות פוליטיות שאין לה בסיס באמת. פוליטיקאים שוליים בישראל מטילים האשמות נגד קטאר ושוכחים את תפקידה בשחרור החטופים".
לדבריו, ההתקפות על קטר מתעלמות מהמאמצים הרבים שהשקיעה המדינה בתיווך ובקידום שחרור החטופים עד כה, תפקיד שמילאה בצורה משמעותית בסבבי המשא ומתן השונים מאז תחילת המשבר. למרות האתגרים והביקורת, נראה כי קטר נחושה להמשיך בתפקידה כמתווכת מרכזית בין הצדדים, תוך שיתוף פעולה עם השותפים האמריקניים והמצרים, בניסיון להביא לפריצת דרך במשא ומתן המורכב.